середа, 16 жовтня 2013 21:45

"Ми партії не віримо, вони всі продажні" - перший день реєстрації на парламентські вибори у ЦВК

"Ми партії не віримо, вони всі продажні" - перший день реєстрації на парламентські вибори у ЦВК
Фото: Reuters

Сьогодні, 16 жовтня, стартувала реєстрація на повторні вибори до парламенту, що відбудуться 15 грудня у п'яти округах. Перший о 12.00 годині до Центральної виборчої комісії заходить Вадим Гладчук. Він балотуватиметься на 223 окрузі у Шевченківському районі Києва. До піджака у нього прикріплена синьо-жовта стрічка з написом "Україна 20 років". Говоримо з ним на вулиці біля приміщення Київської обласної ради.

Показує документи.

- Йду, як самовисуванець. Заступник голови партії "Народний порядок" пропонував мені, але, думаю, що це складніше. Треба проводити з'їзди. Тим більше партія маловідома. Партія навіть не висувала список на минулих виборах, бо там дуже багато грошей треба. Здається, мільйон з чимось, а партія не потягне. Зараз партія шукає гроші мені на вибори президента, - посміхається Вадим Гладчук. Цікавлюсь, кого вважає конкурентом.

- Є великі шанси у Левченко ("свободівець" Юрія Левченко — Gazeta.ua). У мене немає таких грошей. Але я живу у цьому районі і знаю проблеми мешканців мого району краще, ніж Левченко, Пилипишин. Тому моя виборча програма у сто раз краща, - Гладчук запрошує продовжити розмову у "Макдональдсі", що розташований навпроти.

- Думаю, після Вільнюського саміту почнуться жорсткі вибори, конкуренція буде. Можливо, влада піде на фальсифікації. Якщо не переможу, грошей, звичайно, шкода. Для мене це великі кошти. Прощаємось.
За 20 хвилин від першого кандидата до виборчої комісії йде Микола Ладан. Він з двома помічниками, показують на вході документи. У них перевіряють сумки, виймають ноутбук "Асус". Проходять пропускний пункт.

- Микола Івановач, з вами хочуть поговорити журналісти, - каже білявка.
- Давайте дочекаємось офіційної реєстрації, а потім будемо спілкуватись, - відповідає Микола Ладан, розвертається і йде.

О 13.02 у шкіряній потертій куртці та чорному береті на голові заходить Павло Марчук, у руках тримає жовтий пакет. Він балотуватиметься від Соціалістичної партії на 223 окрузі у Києві.

- Сегодня документы не подавал. На сайте, к сожалению, не все просто и прозрачно. Уточнял требования подачи декларации. Чисто бюрократические тонкости. На сайте ЦВК нет  образца за 2013 год, - розповідає Павло Марчук.

Цікавлюсь у нього в який день буде реєструватися на вибори.

- Девушка, это буде решать мое партийное руководство. Надо же провести съезд. Либо руководство должно назначить. До 22 октября еще членов комиссии нужно подать. Время поджимает, но я же не Бог.

За 43 хвилини біля пропускного пункту Анатолій Башловка, адвокат. Дає охоронцю адвокатське посвідчення. Він прийшов підтримати самовисуванця Володимира Шиманського, який балотуватиметься на 132 окрузі у Миколаївській області.

- Мы партии не верим. Они все продажные, - каже адвокат.

Через 25 хвилин виходять.

- Там вже політаферисти, ловлять кандидатів. Кажуть, що нас чекали. Обіцяють все зробити, щоб ми перемогти, - шепоче Анатолій Башловка, він не поголений. Біля нього мовчки стоїть у чорному пальто та окулярах Володимир Шиманський. 

Цікавлюсь, як пройшла реєстрація.

- Нормально, ми ж фахівці в області права, -відповідає адвокат.

О 16:17 приходить Олег Первомайський, він у костюмі з фіолетовою краваткою. Ставить на пропускному пункті кейс. У середину якого охоронець світить ліхтариком, декілька хвилин дивиться. Проходить повз металошукач. 

- Может это пояс пикает?, - питає у охоронця Первомайський. - Проводите приборчиком, а то так долго будет.

- Те, що робила Тимошенко набридло, тому Янукович переміг, - каже з сивою бородою Сергій Мартіян. Він голова селянського руху Київщини. Буде балотуватися на округах у Черкасах, або області.
О 17:12 адвокат Віталій Юрків проходить до виборчої комісії. Виходить за 20 хвилин.

- Є дуже сильне розчарування в усіх партіях, тому краще йти як самовисуванець. Буду на 223 окрузі. Але таким, як нам треба завойовувати виборців. Тому буду більше боротися не з конкурентами, а виборцями, - розповідає Віталій Юрків.

О 17:30 вдруге до виборчої комісії забігає Олег Первомайський. Після нього нікого не зустрічаємо.

Зараз ви читаєте новину «"Ми партії не віримо, вони всі продажні" - перший день реєстрації на парламентські вибори у ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути