Ексклюзиви
понеділок, 15 липня 2013 09:57

"Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали" - "регіонал"

"Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали" - "регіонал"
Фото: pravosud.info

"Регіонал" Микола Джига повідомив, що міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка не звільнять у зв'язку з останніми скандалами в міліції.

Про це він сказав у коментарі "Комерсант Україна".

Джига зазначив, що реформу не можна проводити шляхом люстрації: "Якщо хтось чекає, що буде змінений міністр, то він помиляється. Зараз буде посилено роботу з особовим складом, особливо в районних та міських відділах внутрішніх справ".

"Події у Врадіївці - це ганьба для влади, але те, що відбулося в Києві, - це чистої води провокація! Працівники міліції потрапили до лікарні. Необхідно, щоб хтось поніс за це відповідальність. Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали", - заявив пан Джига.

Він повідомив, що зараз "готується пакет документів про посилення відповідальності за посягання на працівників міліції".

Тим часом секретар комітету Верховної ради з питань верховенства права та правосуддя Павло Петренко ("Батьківщина") говорить про необхідність "антикорупційної люстрації": "Люди, за якими будуть доведені факти корупції, мають бути звільнені з органів. Другий етап - це скорочення особового складу. Зараз в Україні налічується 500 міліціонерів на 100 тис. населення, а в Європі ця цифра становить 270-300 осіб. Ми вже побачили, що кількість значить якість".

Зараз ви читаєте новину «"Ми не можемо допустити, щоб міліцію розірвали" - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

167

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути