середа, 28 жовтня 2020 23:36

Ми готуємо пакет законопроектів щодо підвищення ефективності розгляду корупційних справ - Венедіктова

Ми готуємо пакет законопроектів щодо підвищення ефективності розгляду корупційних справ - Венедіктова
Для швидкої реалізації невідворотності покарання треба приймати серйозні комплексні державницькі рішення різними суб'єктами усіх гілок влади - Венедіктова. Фото: glavcom.ua

Правоохоронні органи працюють над пакетом законопроектів щодо щодо підвищення ефективності судового розгляду у справах про корупційні злочини. Є напрацювання щодо змін до Кримінального процесуального кодексу.

Про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

"Ми наразі готуємо конкретний пакет законодавчих змін щодо підвищення ефективності судового розгляду у справах про корупційні злочини. Є глобальні напрацювання і щодо змін до Кримінального процесуального кодексу. Для швидкої реалізації невідворотності покарання треба приймати серйозні комплексні державницькі рішення різними суб'єктами усіх гілок влади", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Венедіктова обговорила перебіг реформи прокуратури з повіреною США

Генпрокурор заявила, що суспільство втомилось від бідності, хвороб і відчуття безвиході.

"Українці втомились і хочуть "крові" топ-корупціонерів. Справедливо. Але, щоб можна було карати швидко і жорстко - теж потрібен закон. Правоохоронці працюють виключно межах строків і повноважень, які встановив Кримінальний процесуальний кодекс. Через недосконалість його норм виходять сухими з води найодіозніші персони. Застави неспіврозмірні сумам завданих збитків чи неправомірної вигоди. Лазівки в КПК дозволяють затягувати процеси до безкінечності", - розповіла Венедіктова.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова відмовилася скасувати постанову про закриття справи "Роттердам+" та задовольнити скаргу детективів Національного антикорупційного бюро.

Зараз ви читаєте новину «Ми готуємо пакет законопроектів щодо підвищення ефективності розгляду корупційних справ - Венедіктова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути