середа, 25 січня 2023 14:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ми досягнемо і Кремля" – у Буданова прокоментували появу ППО для Путіна

"Ми досягнемо і Кремля" – у Буданова прокоментували появу ППО для Путіна
Система ППО на даху будівлі в Москві. Фото: t.me/news_sirena

Представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький не виключає ударів з України по території Росії

З території Росії армія ворога атакує українські міста та села. Про це Скібіцький заявив в телемарафоні "Єдині новини" 25 січня, передає Gazeta.ua.

"Все залежить від того, наскільки критичними є цілі – попри те, чи це окупована територія, чи це територія Російської Федерації. Чому? Подивімося на статистику. Звідки здійснюються запуски тих же крилатих ракет? Якщо повітряного базування – це територія Російської Федерації. Якщо ми говоримо про "Іскандери" – це уже або тимчасово окуповані території, або ближче до нашого кордону. Ну, й останнє: С-400, С-300 – теж Російська Федерація, які здійснюють обстріли вже в Києві", – пояснив він.

На зауваження, що росіяни не ставлять системи протиповітряної оборони біля летовища "Енгельс", але ставлять ППО біля Кремля, Скібіцький відповів:

"Але це після "Енгельса". А це говорить про те, що якщо ми досягаємо "Енгельса", то ми досягнемо і Кремля".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вкотре погрожують світу. Тепер "найбільш червоними лініями"

Також представник ГУР прокоментував вибухи в Криму. Зазначив, що воєнна розвідка працює і на окупованих територіях.

За словами Скібіцького, зараз відбувається "потужне перегрупування російських військ". На всіх напрямках фронту переміщуються мобілізаційні резерви Росії як із Ростовської області РФ, так і з окупованого Криму. Тому удари можуть завдавати і по казармах та полігонах росіян.

"Рано чи пізно з цих казарм вони підуть на лінію фронту і будуть наступати на наші села, наші міста", – додав Скібіцький.

19 січня у мережі з'явилися численні фото і відео з системами ППО на дахах будівель у різних районах Москви та Підмосков'я. Було відомо щонайменше про п'ять таких випадків. Зокрема, опубліковано фото будівлі міноборони РФ з комплексом "Панцир-С1". А 20 січня з'явилось відео щодо ППО за 10 км від резиденції президента Росії Володимира Путіна в Москві.

Американські військові аналітики припустили, що Кремль розмістив на будинках у Москві ППО, щоб створити провокаційні меседжі в інформаційному просторі РФ для посилення антиукраїнських настроїв.

Зараз ви читаєте новину «"Ми досягнемо і Кремля" – у Буданова прокоментували появу ППО для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути