Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2011 15:06

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Каддафі

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Каддафі

Передсудова палата Міжнародного кримінального суду (МКС) в понеділок прийняла рішення видати ордер на арешт лідера Лівії Муамара Каддафі, його сина Сейфа аль-Ісламу і глави розвідслужби країни Абдулли ас-Сенуссі, повідомляє агентство Ассошіейтед Пресс.

Прокуратура МКС 16 травня зажадала видати ордери на арешт Каддафі, Сейфа аль-Ісламу та ас-Сенуссі, підозрюваних у скоєнні серії злочинів, у тому числі злочинів проти людяності. За словами прокурора суду Луїса Морено-Окампо, офіс головного прокурора МКС зібрав прямі докази того, що Каддафі, його син і глава спецслужби причетні до набору найманців і нападів на учасників антиурядових демонстрацій.

Нагадаємо, у лютому в Лівії спалахнули заворушення, які переросли в збройне протистояння між владою і противниками режиму Каддафі. РБ ООН прийняла в березні резолюцію, яка дозволила розглянути в Міжнародному кримінальному суді злочини проти цивільного населення в Лівії, а також завдати військові удари по позиціях армії для припинення насильства.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути