понеділок, 21 липня 2014 22:49

Міжнародна спільнота має дієвіше реагувати на експансію Росії — експерт

Міжнародна спільнота має дієвіше реагувати на експансію Росії — експерт
Володимир Бондаренко Фото: vk.com

Керівник Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко вважає, що катастрофа малайзійського літака над Донбасом вивела конфлікт в Україні на глобальний рівень. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"У зв'язку з катастрофою "Боїнга" конфлікт в Україні вийшов на глобальний рівень, - каже політолог. - Після бомбування веж у Нью-Йорку 2001 року Кремль підтримав Сполучені Штати у боротьбі з терористами. На цей раз Росія перетворюється на терористичну державу з усіма наслідками для неї аж до можливої економічної блокади. Спроби видати бойовиків за ополченців тепер не катять. Люди на Донбасі починають прокидатися і виганяти незваних гостей".

Росія намагатиметься перешкодити об'єктивному розслідуванню причин катастрофи, переконаний фахівець.

"Кремлівські пропагандисти будуть наводити "тень на плетень", - зауважує експерт. - Вони вже почали це робити. Стараються видати цю катастрофу за спробу замаху на президента РФ Володимира Путіна. Користуються прийомами геббельсовської пропаганди. Але якщо це проходило в середині ХХ століття, то в нинішню епоху інформаційних технологій приховати правду неможливо. Росія все одно програє інформаційну війну. Ефективне розслідування треба проводити під егідою ООН. Терористи заявляють, що можуть допустити до місця аварії незалежних міжнародних експертів".

На думку фахівця, Європа й США можуть надати Україні не лише гуманітарну, а й військову допомогу.

"Але в рамках миротворчої місії, - додає політолог. - Якщо ж терористи нападуть на миротворців ООН, то країни НАТО вдадуться до військової операції. Я не виключаю, що така ситуація може статися. Міжнародна спільнота має дієвіше реагувати на експансію Росії, давати симетричну відповідь на ті проблеми, які вона створила Україні. Зокрема, вивести інвестиції, припинити купувати в неї сировину й енергоносії. Тоді її економіка увійде в ступор".

Українське керівництво в нинішніх умовах має діяти комплексно, зазначає експерт.

"Треба продовжувати антитерористичну операцію, надавати допомогу мешканцям, які постраждали від бойовиків, організувати виплату пенсій та соціальних допомог, відновлювати життєдіяльність звільнених населених пунктів. А головне — перемогти в інформаційній війні. Люди на Донбасі продовжують залишатися зазомбованими, адже терористи там відключали українські телеканали і включали російські. Треба якомога швидше звільнити мешканців від пропагандистського угару кремлівських "зомбоящиків", вести роз'яснювальну роботу з людьми, аби перетворювати їх на патріотів. Бо лише патріоти можуть відродити і захистити Донбас", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна спільнота має дієвіше реагувати на експансію Росії — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути