четвер, 16 червня 2022 14:40

Міжнародна спільнота давно закривала очі: Кислиця згадав, як РФ "віджала" місце в Радбезі ООН

Міжнародна спільнота давно закривала очі: Кислиця згадав, як РФ "віджала" місце в Радбезі ООН
РФ окупувала місце у Радбезі ООН. Фото: Getty Images

Світові лідери давно закривали очі на порушення Росією міжнародного права.

Відтак, у грудні 1991-го р. Російська Федерація "віджала" місце постійного члена Ради безпеки ООН. Про це розповів в етері національного марафону постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна долучиться до засідання Радбезу ООН: що обговорюватимуть

За його словами, ще в той час міжнародна спільнота була схильна закривати очі на глобальні порушення РФ міжнародного права та спілкування.

"Спосіб, який означав змову за зачиненими дверями з головними гравцями на той час. Спосіб, який означав викрадення в Генеральної Асамблеї права висловитися щодо того, чи згодна була вона на те, щоб РФ стала постійним членом Ради безпеки", - наголосив Кислиця.

Посол Росії Василь Небензя втік з засідання Радбезу ООН під час промови голови Європейської ради Шарля Мішеля. Він заявив, що сьогоднішні дії Росії можна описати словом "варварство". Згадав свій візит у Бородянку на Київщині. Наголосив, що там російські військові вчинили звірства та воєнні злочини. І винних необхідно судити.

Мішель пригадав, як два роки тому генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш закликав зупинити насильство на полі бою та в оселях. А зараз Росія використовує сексуальне насилля як знаряддя війни. Ганебні дії у ганебній війні, зауважив політик.

Зараз ви читаєте новину «Міжнародна спільнота давно закривала очі: Кислиця згадав, як РФ "віджала" місце в Радбезі ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути