четвер, 22 червня 2017 17:49

Меру Львова поставили ультиматум щодо "сміттєвого" питання

Меру Львова поставили ультиматум щодо "сміттєвого" питання
Голова Львівської ОДА Олег Синютка пропонує меру Андрію Садовому передати повноваження щодо вивозу сміття облдержадміністрації

Голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся з офіційним листом до мера Львова Андрія Садового. У ньому йдеться про те, що мер повинен або забезпечити негайне вивезення сміття з міста, або передати ці повноваження облдержадміністрації. Для цього міська рада повинна виділяти ОДА 300 мільйонів гривень на рік, повідомляє IA ZIK.

"Делегування повноважень обласній адміністрації забезпечить вивезення твердих побутових відходів зі Львова і унеможливить будь-яку небезпеку для мешканців міста. Ми вже двічі брали на себе відповідальність із вивезення сміття зі Львова. Після цього ситуація ускладнювалась, тому щоразу здійснити такий вивіз стає складніше. Такі речі необхідно робити системно, лише тоді це дасть відповідний результат", - розповідає Олег Синютка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман доручив губернатору Львівщини розібратися зі сміттям

Львівська ОДА зобов'язується за 20 днів очистити перенакопичені сміттєві майданчики, а в подальшому налагодити системний вивіз ТПВ з міста. Також обіцяє побудувати до 2019 року сучасний завод з вторинної переробки та утилізації ТПВ.

Андрій Садовий назвав ультиматумом прохання голови ЛОДА передати функції щодо очищення обласного центру від сміття обласній владі. Детальнішу позицію щодо цього мер обіцяє оприлюднити 23 червня на брифінгу.

Мер Львова Андрій Садовий поінфомував, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Меру Львова поставили ультиматум щодо "сміттєвого" питання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути