понеділок, 09 серпня 2021 13:22

Меркель їде в Україну

Меркель їде в Україну
Меркель і Зеленський обговорюватимуть переговори на Донбасі, а також питання в газовій сфері. Фото: Фото: president.gov.ua

У серпні до Києва на зустріч із президентом Володимиром Зеленським має приїхати канцлерка Німеччини Анґела Меркель. Про це сказав радник глави Офіса президента Михайло Подоляк у коментарі LIGA.net.

Візит готують на робочому рівні. Меркель і Зеленський обговорюватимуть переговори на Донбасі, а також питання в газовій сфері.

"22 серпня дійсно відбудеться візит Анґели Меркель в Україну. Це підтвердила німецька сторона. Зараз візит готують на робочому рівні. У нас немає сумнівів, що він буде вельми змістовним. Тематичне наповнення візиту прозоре. Це й питання переговорів про мир на Донбасі, і щодо безпеки в ширшому сенсі, зокрема й у газовій сфері", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського й Байдена: розкрили головні теми

Пізніше прессекретар президента Сергій Никифоров також підтвердив інформацію про візит. "Теми переговорів: безпека, двосторонні відносини та інші актуальні питання", - написав він у Facebook.

"Північний потік – 2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівельні роботи зупинили через запровадження санкцій США, проте їх відновили наприкінці 2020-го.

Президент Росії Владімір Путін 4 червня 2021 року оголосив про завершення прокладання труб першої нитки газопроводу. Другу нитку планували добудувати за два місяці. За словами президента РФ, Газпром готовий до заповнення трубопроводу газом.

Зараз ви читаєте новину «Меркель їде в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути