субота, 15 липня 2017 10:16

Мер-антикорупціонер дав рецепт боротьби з хабарниками

Мер-антикорупціонер дав рецепт боротьби з хабарниками
Мер Хмельницького Олександр Симчишин: "Корупція – це одна з причин, чому країна не рухається вперед. Вона стримує розвиток". Фото: Hubs.ua

У Хмельницькому рівень корупції найнижчий в країні. Мера міста визнали найефективнішим борцем з цим явищем. Проте гроші чиновнику можуть принести за що завгодно. Як вдалося побороти це явище Gazeta.ua розповідає мер Хмельницького Олександр Симчишин.

"Мені пропонували, приносили не один раз. Відкриваєш книжку, а там конверт лежить. Я кидав тим ним у візитера. Казав – пишу заяву за спробу дачі хабаря. Реакція була дивна - у людини шок, червоніє, очі великі стають", - каже Симчишин.

Соцопитування серед містян показало - більшість людей вважає, що за ці роки рівень корупції зменшився. І також люди відзначили, що в місті корупції менше, ніж на рівні країни.

"Корупція – це одна з причин, чому країна не рухається вперед. Вона стримує розвиток. Коли йшов на посаду зразу казав, що буду це викоріняти нещадно. А хто буде подібним займатися, перейде у розряд моїх особистих ворогів. Рівень корупції нам вдалося суттєво знизити. Подолати її повністю не можна, бо така людська природа. У жодній країні світу немає нульового рівня корупції", - каже Олександр Симчишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через 5 років не буде кому працювати

У лікарнях почали безкоштовно забезпечувати ліками за бюджетний кошт. Залежно від відділення пацієнти отримують щодня ліків на 300 – 400 гривень. Це "ліки на тумбочку".

Повне інтерв'ю з мером Хмельницького Олександром Симчишиним читайте на Gazeta.ua та в "Газеті по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Мер-антикорупціонер дав рецепт боротьби з хабарниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути