пʼятниця, 29 липня 2011 14:45

Мера Красноармійська посадили на 2 місяці

Мера Красноармійська посадили на 2 місяці

Суд виніс запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці міському голові м. Красноармійська (Донецької області) Андрію Ляшенку та начальнику управління міського господарства Красноармійського міськради Дмитру Ринді. Підприємця Олега Лисакова, який виконував функції посередника при передачі хабара, залишили на підписці про невиїзд. Затримані підозрюються у вимаганні 350 тисяч гривень за допомогу у продажу об'єкта міської нерухомості.

Як розповіли у міськраді, приватизація цього об'єкту розглядалася на сесії 29 червня. Питання до порядку денного був внесений особисто Андрієм Ляшенком. Йдеться, крім того, про продаж товаришеві мера 200 метрів в будівлі управління міського господарства (керівника якого затримали разом з мером), продажу приміщення перукарні кумі мера і продажу будівлі в непрестижному районі якомусь підприємцю. За останній об'єкт, за чутками з мерії, міський голова хотів 650 тисяч, і у результаті переговорів погодився на "подяку" в сумі 350 тис. грн.

До винесення обвинувального вироку Андрій Ляшенко відсторонений від посади, його обов'язки виконує секретар міськради.

Андрій Ляшенко був міським головою другий термін. У перший раз Ляшенко висувався самостійно і позиціонував себе як "помаранчевий", другий раз його кандидатуру підтримала Партія регіонів. Через недовіру Ляшенко 11 депутатів напередодні виборів восени 2010 року вийшли зі складу Партії регіонів.

"Ми відкрито говорили, що Ляшенко - злодій, що у нього немає політичних пристрастей - він там, де зручно красти, - розповів один депутатів. - За 6 років мерства Ляшенка відправили десятки листів обом президентам і прокуратурі про корупційну діяльність Ляшенка. В одному з цих листів говорилося дослівно: "Якщо у вас в Києві є хоч 1 чесний офіцер, пришліть його до Красноармійська, і він за 15 хвилин тут збожеволіє від того, що твориться у нашому місті". Жителі жартома говорили, що міськрада став ПП Ляшенка. Приватним підприємством мера стало все місто. Зробив так, що вся міська власність працювала на нього і на його наближених, які в підсумку з ним і опинилися зараз під слідством. Затримали за хабар, але за Ляшенком більше злочинів. У місті все, що ворушилося, все платило мзду, але не місту, а самому Андрію Геннадійовичу. А його куми брали в оренду з подальшим викупом площі за цінами 20 копійок квадратний метр, а потім за копійки викупляли. Всі знають, що Ляшенко ввів систему відкатів у сумі 40% - 50%, тоді як до нього була традиція - 10%. За травневі свята його кума заробила на "Водоканалі" 20 тисяч. Нібито дала безвідсотковий кредит, а в договорі написали, що до 3 травня треба погасити борг і за кожен день прострочення нараховується пеня в 1%. До 9 травня банки не працювали, а потім "Водоканал" повернув кумі 250 тис. боргу плюс 20 000 пені. Замість пам'ятника Шевченку в центрі міста Ляшенко придумав поставити 10-метрову копію Ейфелевої вежі. Її зробили з металобрухту, а мер хотів на цю вежу витратити з бюджету 500 тисяч. На щастя, не встиг. Казав, що вежа зробить місто інвестиційно привабливим, а городяни кажуть - що місто стало привабливим, коли Ляшенко посадили. Зараз у Красноармійську все радіють і вітають один одного зі святом - затриманням Ляшенка".

У 2008 році в місті-супутнику Красноармійська - Родинське (Красноармійського району Донецької області) при отриманні хабара затримали мера Дмитра Козловського та його заступника Петра Демченка. Вони вимагали 11,5 тис. доларів за здачу приміщення в оренду. Рекомендував місту Козловського, як сумлінного члена своєї команди, особисто Андрій Ляшенко. Козловський і Демченко були визнані винними і отримали по 3 роки, відсиділи під вартою кожен по 1,5 року.

Зараз ви читаєте новину «Мера Красноармійська посадили на 2 місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути