пʼятниця, 24 листопада 2017 13:24

Мера Ірпеня Карплюка визнали одним із найпрогресивніших в Україні

Мера Ірпеня Карплюка визнали одним із найпрогресивніших в Україні
Мер Ірпеня Володимир Карплюк за три роки правління збільшив міський бюджет в три рази

Ірпінський міський голова Володимир Карплюк потрапив до "Рейтингу українських мерів-інноваторів". На даному етапі голосування враховувалися виключно інноваційність мера і впроваджені ним практики. Про це повідомляють організатори проекту – інтернет-видання "Українська правда" та Міжнародний саміт мерів.

Володимир Карплюк є мером Ірпеня три роки. За цей час він перетворив Ірпінь на місто паркової інфраструктури, збільшив міський бюджет у три рази, створив найбільшу кількість об'єктів інфраструктури в Україні (у співвідношенні до кількості жителів), відродив Парк письменників в Ірпені.

За три роки Карплюк зумів відремонтувати в десятки разів більше доріг, ніж за усі роки незалежності в Ірпені. Він побудував 3 дитячих садочки, новий стадіон. Карплюк відкрив шахово-шашковий клуб, Ірпінський ліцей інноваційних технологій, дитячий клуб "Дивосвіт", Центр для внутрішньо переміщених осіб, нову дитячу поліклініку, мамологічний центр, амбулаторії сімейної медицини, операційний блок травматологічного відділення в міській лікарні, встановив світлофори. У місті активно працює Рада АТО та Агенція муніципального розвитку, фінансуються громадські проекти, створено інноваційне КП "Служба захисту та лікування тварин".

Протягом останніх років Ірпінь лідирує в напрямку міжнародної співпраці. Співпраця Ірпеня та німецького міста Борна була визнана найкращою в рамках Україно-німецького партнерства міст побратимів. Комісія з міжнародних зв'язків американського міста Мілуокі прийняла рішення про побратимство з Ірпенем.

Соціологи пов'язують успіхи команди Володимира Карплюка з підтримкою з боку місцевої громади. Згідно соціологічного дослідження Центру соціальних та маркетингових досліджень "Социс", яке було проведено у листопаді 2017 року, за Карплюка на посаду мера готові проголосувати 77,5% виборців, при цьому, жоден з його опонентів не набирає більше 3,5%.

Очолювана Карплюком партія "Нові Обличчя" має 53% підтримки респондентів до міськради. У разі, якщо б по мажоритарному виборчому округу з центром в Ірпені відбулися вибори до Верховної Ради України, Володимир Карплюк отримав би 63,4%. 65,4% респондентів протягом останніх років відчули позитивні зміни щодо комфортності проживання. При цьому, 67,3% опитаних пов'язують ці позитивні зміни з мером Ірпеня Володимиром Карплюком.

Упродовж двох тижнів професійне журі та пересічні українці пропонували кандидатури мерів, які працюють над змінами та впроваджують інновації в своїх містах. У результаті надійшло 400 заявок, з яких професійне журі обрало топ-20 мерів. Окрім Володимира Карплюка, до рейтингу потрапили міські голови Ужгорода, Чернігова, Чернівців, Івано-Франківська, Херсона, Вінниці, Тернополя, Хмельницького, Житомира, Глухова та Рівного.

Критерії оцінки відповідали світовим аналогам рейтингу European Capital of Innovation та стосувалися нововведень в усіх сферах життя мешканців міста: міське планування, громадські послуги, культура, охорона здоров'я, екологія, безпека та охорона, комунікація, підприємництво, стартап-екосистема, бренд мiста.

Зараз ви читаєте новину «Мера Ірпеня Карплюка визнали одним із найпрогресивніших в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути