Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2020 19:12

Міняє номери та порушує ПДР - журналісти слідкували за кортежем Суркіса

Міняє номери та порушує ПДР - журналісти слідкували за кортежем Суркіса
Кортеж Суркіса порушує правила. Фото: УНІАН

Нардепа від ОПЗЖ Григорія Суркіса запідозрили в тому, що він пересувається Києвом на автомобілі з номерними знаками, яких немає у єдиному державному реєстрі Нацполіції.

Час від часу він їх змінює. Тому йому неможливо нарахувати штрафи за порушення правил дорожнього руху, повідомляють "Схеми".

"При цьому його кортеж та кортеж його брата-бізнесмена Ігоря Суркіса, які часто пересуваються разом, регулярно здійснюють порушення ПДР", - йдеться в розслідуванні.

Знімальна група "Схем" слідкувала за ним. 21 травня чотири автівки Ігоря та Григорія Суркісів перетнули подвійну суцільну лінію, щоб оминути затор. Вони виїхали на зустрічну смугу та рушили проти напрямку транспорту. 15 червня "Схеми" помітили, як кортеж Григорія Суркіса проїхав пішохідною зоною поруч зі стадіоном "Динамо" та виїхав на зустрічну смугу. При цьому на автомобілі змінювали номери.

20 липня автомобіль Суркіса використовував несправжні номерні знаки під час відвідин Міністерства внутрішніх справ. На вулиці, яка веде до МВС, проти руху транспорту стояло авто охорони Григорія Суркіса.

"Згодом із закритої території МВС виїхав броньований Maybach – такий саме, як у Григорія Суркіса. Але з іншими номерними знаками, як з'ясували журналісти, які не зареєстровані на жодне авто. Знімальна група помітила, як Maybach під'їхав до Верховної Ради, де на нього вже чекало те саме авто охорони нардепа", – йдеться у розслідуванні.

Кортеж заїхав на закриту територію стадіону "Динамо". Там розташовується офіс братів Суркісів. Через годину Maybach виїхав на інших номерах разом з тією самою автівкою охорони. Кортеж проїхав на червоне світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У серіалі - на велосипеді, в реальності - 15 авто. Показали кортеж Зеленського

"Брати Суркіси – чи не єдині українські олігархи, які особисто їздять за кермом. Але використання номерів-прикриття унеможливлює нарахування їм штрафів за порушення ПДР", – йдеться в розслідуванні.

Григорій Суркіс на прохання про коментар не відповів.

Суркіс не має право шифрувати свої номерні знаки. Ця можливість надається народним депутатам лише за наявності загрози життю та здоров'ю.

Нардеп від "Слуга народу" Олександр Дубінський знімав у центрі Києва з групою відеооператорів, як він катається на велосипеді. Після зйомки "слуга" пересів на позашляховик Mercedes G55 AMG.

Зараз ви читаєте новину «Міняє номери та порушує ПДР - журналісти слідкували за кортежем Суркіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути