четвер, 01 серпня 2013 18:48

Мельник тягне час, щоб дочекатися Азарова — експерт

Мельник тягне час, щоб дочекатися Азарова — експерт
Петро Мельник. Фото: dt.ua

Обрання судом запобіжного заходу для ректора Податкової академії Петра Мельника у вигляді домашнього арешту немотивоване. Таку думку висловив керівник Інституту політичних, соціологічних та маркетингових досліджень Володимир Бондаренко у коментарі для Gazeta.ua.

"Домашній арешт для Петра Мельника виглядає не зовсім розумним, суду варто було все-таки домогтися висновку лікарів про його стан здоров'я та осудність, - зауважує фахівець. - А потім ухвалювати відповідне рішення. Адже Мельник кинув виклик суспільству, поводив себе неадекватно на засіданні, розстібав штани".

На думку політолога, Мельник тягне час, щоб дочекатися Азарова.

"Людина, під крилом якої він працював усе життя, — прем'єр Микола Азаров — знаходиться у відпустці, - зазначає експерт. - Тому Мельник пробує виграти час, щоб дочекатися підтримки свого патрона. Його справа виглядає як розбірка між угрупованнями всередині партії влади. Очевидно, після поразки на парламентських виборах йому вказали, що час розлучитися із своєю посадою, але він не послухався. Тому його хочуть показово покарати".

Ректор Податкової академії міг брати хабарі довгі роки, припускає політолог.

"Він є некоронованим королем Київщини, - каже Бондаренко. - Один породистий жеребець із його стайні вартий його місячної зарплати. Спорудив три великих маєтки. Зрозуміло, що не за зарплату. Тепер він погодився віддати свій іноземний паспорт як гарантію, що не сховається від правосуддя за кордоном. Але це непереконлива підстава для того, щоб відпустити його під домашній арешт. Мельник довгі роки був народним депутатом, має солідні зв'язки. І може в будь-який момент виїхати з країни, якщо йому ніхто не допоможе уникнути покарання".

Справу Мельника експерт пов'язує із зникненням колишнього генпрокурора Святослава Піскуна.

"Мельник був у дружніх стосунках з Піскуном, який кілька місяців тому зник в невідомому напряму. Він теж був мешканцем Ірпіня. Можливо, тепер увесь клан Мельника-Піскуна потрапив "під роздачу". Цим нинішня "сім'я" президента показує, що ні з ким не хоче ділитися — так само, як у випадку з консорціумом ЄДАПС, співвласником якого є "регіонал" Василь Грицак. Багато років консорціум мав екслюзивне право на друк паспортів, отримуючи шалені мільярди з бюджету. Тепер це право у нього відібрали. Таким чином "сім'я" демонструє, що в цій країні ніхто не буде красти, крім неї", підсумовує Володимир Бондаренко.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва присудив ректору податкового університету Петру Мельнику, якого звинувачують у хабарництві, 60 діб домашнього арешту в якості запобіжного заходу. 56-річного Петра Мельника було затримано 27 липня під час отримання хабара у розмірі 120 тис. грн. Під час обшуку в його кабінеті виявлено ще 30 тис. доларів. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Петро Мельник - народний депутат України III, V та VI скликань. На парламентських виборах у 2012 році балотувався від Партії регіонів по мажоритарному округу № 95 у Київській області, але програв представнику "Батьківщини" В'ячеславу Кутовому.

Зараз ви читаєте новину «Мельник тягне час, щоб дочекатися Азарова — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути