середа, 08 червня 2022 16:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Мельник розкритикував Меркель, яка "возилася" з Путіним

Мельник розкритикував Меркель, яка "возилася" з Путіним
Посол Андрій Мельник дивується заявам колишньої канцлерки. Фото: Facebook-сторінка

Посол України Андрій Мельник розкритикував колишню канцлерку Німеччини Анґелу Меркель за виправдання нею своєї політики щодо Російської Федерації.

Про це повідомили Spiegel.

"Викликають подив заяви ексканцлерки про непогрішність її курсу щодо Росії і надто м'яке ставлення до диктатора Путіна", - сказав дипломат.

Як тоді могло трапитися, що РФ змогла розпочати найкривавішу війну в Європі з 1945 року, коли політика Німеччини стосовно Москви "була такою крутою" в останні кілька десятиліть, запитав Мельник щодо висловлювань Меркель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відповів Макрону про "приниження" Росії

Теперішні заяви Меркель "викликають великий жаль", зауважив посол.

"Бо без чесного, всебічного перегляду політики Німеччини щодо Росії абсолютно неможливо зробити правильні висновки про майбутні стосунки з Москвою та зупинити її агресію", - додав дипломат.

Раніше Анґела Меркель заявила, що "не звинувачує себе" в тому, що РФ розпочала повномасштабну агресію проти України. Також не захотіла вибачатися за те, що не підтримала надання Україні плану дій щодо членства в НАТО 2008 року.

У квітні президент України Володимир Зеленський запрошував Меркель і експрезидента Франції Ніколя Саркозі, які дружили з президентом країни-агресорки РФ Володимиром Путіним, до Бучі. Президент закликав на власні очі побачити, до чого призвела їхня політика поступок Росії.

Зараз ви читаєте новину «Мельник розкритикував Меркель, яка "возилася" з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути