четвер, 25 жовтня 2012 11:03

Мельниченку висунули звинувачення - адвокат

Мельниченку висунули звинувачення - адвокат
Фото: rian.com.ua

Екс-майора Держохорони Миколу Мельниченка допитували в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури і висунули звинувачення.

Про це повідомив агентству адвокат Мельниченка Микола Неділько.

"Вчора до 22.30 його допитували в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури. Йому висунули звинувачення, природньо, ми з ними не згодні", - сказав адвокат. Він поінформував, що Мельниченко знаходиться в так званому СІЗО СБУ. "Очікуємо, що сьогодні-завтра буде суд з обрання запобіжного заходу", - додав адвокат.

Нагадаємо, в листопаді 2000 року виник "касетний скандал", коли в парламенті оприлюднили аудіозаписи, які нібито робив Мельниченко в кабінеті президента України Леоніда Кучми. Проти Мельниченка було порушено кримінальну справу за розголошення державної таємниці, перевищення службових повноважень і використання підроблених документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельниченко почав співпрацювати із Ренатом Кузьміним

У вересні 2011 року Мельниченко був оголошений в розшук. Він звинувачується у розголошенні державної таємниці, підробці документів і перевищенні службових повноважень. Шевченківський районний суд Києва виніс постанову про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту, оскільки Мельниченко порушив підписку про невиїзд і ухилявся від слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я переймаюсь через те, де мій чоловік, та чи живий він досі" - Розинська про Мельниченка

3 серпня 2012 Мельниченко був затриманий в Італії, але пізніше був звільнений з-під варти, після чого виїхав у США. 14 вересня Мельниченко провів у США брифінг, а потім в мережі Facebook повідомив, що в записаних ним розмовах в кабінеті президента України Кучми замовником вбивства в 1996 році народного депутата Євгена Щербаня називається екс-прем'єр Павло Лазаренко, а оплату за вбивство здійснили Петро Кириченко (бізнес-партнер Лазаренка) і екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

24 жовтня Мельниченко був затриманий в аеропорту "Бориспіль", куди прибув рейсом з Нью-Йорка.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченку висунули звинувачення - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути