четвер, 24 березня 2011 11:09

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Мельниченко водить країну за носа своїми плівками - адвокат Гонгадзе

Мельниченко водить країну за носа своїми плівками - адвокат Гонгадзе

Колишній майор Управління держохорони Микола Мельниченко зі своїми записами із кабінету Леоніда Кучми "водить країну за носа".

Так вважає адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

За її словами, Мельниченко так і не надав тієї апаратури, якою здійснював запис.

"Не зрозуміло, яким обладнанням він здійснював його. Так і не є досліджено походження записів Мельниченка. Ми досі не знаємо, хто ті люди, які здійснювали незаконно цей запис", - нагадала адвокат.

Вона зазначила, що погоджується із Кучмою в тому, що ці записи не можуть слугувати доказом, оскільки "отримані незаконним чином".

"Слід звернути в тисячний раз увагу Генпрокуратури на необхідність розслідування злочину, який полягав у незаконному записі інформації в кабінеті президента України. У тому числі тієї інформації, яка становила державну таємницю. Мені не важливо, яким було прізвище того президента і яким були його дії - то був президент України так чи інакше", - уточнила Теличенко.

Адвокат підкреслила, що, суд мав би оцінити дії Мельниченка чи інших осіб, які перевищили свої службові повноваження, зробивши ці записи.

"Якби їх суд виправдав, виходячи з жахливого контексту відомих плівок, тоді можна було використовувати ці записи в якості доказів. Без того заяви Рената Кузьміна про те, що записи Мельниченка є речовим доказом у справі вбивства Гонгадзе, є дезінформацією. Зараз це просто матеріали справи", - наголосила юрист, додавши, що ГПУ зараз "тупцюється" навколо цих записів.

Теличенко ще раз підкреслила, що факт незаконного зняття інформації в кабінеті президента уже сьогодні не викликає в неї жодних сумнівів.

"Виникає тільки запитання: чому досі не порушено кримінальну справу за цим фактом? Досі не з'ясовано, хто ж мав цю можливість і використав її для того, щоб зробити ці записи... Без них, звісно, легше було б прикрити замовників вбивства. Але це не може бути виправданням для їх здійснення. Правосуддя не може бути вибірковим", - резюмувала адвокат Гонгадзе.

Нагадаємо, Генпрокуратура України обрала для другого президента України Леоніда Кучми запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Він був допитаний як підозрюваний у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Записи на плівках колишнього майора Управління держохорони Миколи Мельниченка слугують доказом у вищезгаданій справі. На них зафіксовані голоси тодішніх президента Кучми та голови його Адміністрації Литвина.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко водить країну за носа своїми плівками - адвокат Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути