неділя, 27 березня 2011 11:17

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Мельниченко розповів, як ховався у шафі Кучми

Мельниченко розповів, як ховався у шафі Кучми

Колишній співробітник президентської охорони Микола Мельниченко розповів газеті Сегодня, як народилася ідея записувати розмови екс-президента Леоніда Кучми на диктофон.

"І день пам'ятаю, і місяць, і рік ...", - зазначив він.

"Страшно було, коли я сховався в шафі в кабінеті Кучми. Так вийшло. У кабінеті були вбудовані шафи і в них - фальш-панелі. І я, як справжній служака, не раз вказував на те, що в охороні Кучми багато дірок .. . І одного разу знайшов ваду в системі охорони Кучми - цією вадою стала ніша в шафі, де я сховався. До цього я неодноразово доповідав про те, що у кабінеті президента є вразливі місця, що туди може ввійти сторонній, але реакції не було. І я вирішив там сам сховатися, щоб перевірити - чи може в ніші знаходитися людина. І тут раптом увійшов Кучма. Я цього не очікував. А вийти було ніяково і я вирішив просто пересидіти, а потім коли Кучма піде, вийти", - повідомив Мельниченко.

"І ось я вийти не можу, а Кучму бачу і чую все, що відбувається в його кабінеті ... Після цього у мене було бажання його ... пристрелити! Я стримував себе з останніх сил", - зізнався майор.

За його словами, були розмови "і по телефону, і так, люди приходили, йшли ... У мене все всередині перевернулось ... Розмов було дуже багато: дерибан, скільки коштує та чи інша посада, скільки за призначення, скільки за дискредитацію, це ж все було під час підготовки до виборів. У мене був шок ... Розумієте, я вірив Леоніду Даниловичу, вірив у Леоніда Даниловича, свято вірив ... І тут таке!"

"Це кардинально змінило мій менталітет, долю, викликало депресію", - додав Мельниченко.

Він погодився, що "не було б шафи - не було і диктофона під диваном". "Якщо б я так ревно не ставився до служби, то не був би у тій шафі. А не був би у шафі - не дізнався б, хто насправді Леонід Данилович. І не було б всього іншого ..." - сказав екс-охоронець.

Після цього, за словами Мельниченка, він "кожен день заходив до кабінету Кучми і міняв диктофон або чіп".

Як повідомлялося, депутат від фракції НУ-НС Юрій Гримчак просить Генеральну прокуратуру перевірити можливу причетність Президента Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова до низки злочинів, які згадуються в записах Мельниченка.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченко розповів, як ховався у шафі Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути