понеділок, 14 березня 2011 14:26

Спецтема: Арабські революції

Медведєв заборонив Каддафі і його родичам в'їжджати у Росію

Медведєв заборонив Каддафі і його родичам в'їжджати у Росію

Лівійському лідерові Муаммару Каддафі, його оточенню і родичам заборонили в'їзд у Росію і транзитний проїзд через територію країни. Указ про це підписав президент РФ Дмитро Медведєв.

Заборона поширюється на доньку Каддафі Аішу і сім його синів. У тому числі на радника з питань національної безпеки Мутассіма Каддафі, командувача спеціальними силами Сааді Каддафі, директора Фонду Каддафі Сейф аль-Іслама Каддафі. В'їжджати в Росію і проїжджати через її територію також заборонено двоюрідному братові лівійського лідера Каддафі ад-Даму Саїд Мухаммеду.

До списку осіб, щодо яких введені ці санкції, входять також керівник управління зв'язку Руху революційних комітетів Аль-Багдаді Абдулькадер Мухаммед, начальник особистої охорони лівійського лідера Дібров Абдулькадер Юсеф, директор Організації зовнішньої безпеки, керівник Служби зовнішньої розвідки Дорда Абу Зайд Умар, міністр оборони Джабер Абу Бакр Юнес. Крім того, в списку значиться секретар з питань житлово-комунального обслуговування Матук Матук Мухаммед. Вважається, що всі вони так чи інакше причетні до придушення акцій опозиції в країні в минулому або сьогоденні.

Крім того, Муамару Каддафі, його доньці Аїші і синам Ханнібалу, Хамісу, Муттасімі і Сейф аль-Ісламу заборонено здійснювати фінансові операції з грошовими коштами на території РФ, фінансовими активами та економічними ресурсами. Подібні заходи вжиті також відносно шурина Каддафі - директора служби військової розвідки полковника Ас-Сенуссі Абдулли.

Медведєв заборонив і поставки з Росії до Лівії всіх видів озброєнь.

Низка країн також заморозили активи Каддафі, його родичів та оточення.

В українському МЗС раніше заявляли, що утримуються від оцінок ситуації в Лівії, аби не нашкодити українцям, які залишилися там.

Міжнародне співтовариство прийняло рішення про введення санкцій відносно Каддафі та його режиму після жорстокого придушення в цій країні акцій протесту опозиції, що почалися в середині лютого. Зіткнення супротивників і прихильників Каддафі фактично переросли у громадянську війну. Опозиція, яка контролює схід Лівії, сформувала власний уряд, який вже було офіційно визнано Францією.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв заборонив Каддафі і його родичам в'їжджати у Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути