середа, 25 серпня 2010 19:46

Медведєв приїде до України наступного місяця

Медведєв приїде до України наступного місяця

Президенти України та Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв зустрінуться 17 вересня в місті Шостка Сумської області, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Про це йшлося в рамках українсько-російських політичних консультацій в середу в Києві. Українську делегацію очолив заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко, російську - статс-секретар, заступник міністра Григорій Карасін.

Зустріч президентів буде присвячена автопробігу Санкт-Петербург - Москва - Київ.

Крім того, в рамках консультацій обговорювалася зустріч глав двох держав на українсько-російському економічному форумі в жовтні у Геленджику, четверте засідання українсько-російської міждержавної комісії під головуванням Януковича і Медведєва в листопаді в Москві, сьоме засідання комітету з економічного співробітництва міждержавної комісії під головуванням глав урядів України і РФ в жовтні у Києві, четверте засідання підкомітету з міжнародної співпраці міждержавної комісії 15 вересня в Москві.

Сторони підтвердили готовність до продовження роботи над проектом декларації про зміст українсько-російського стратегічного партнерства, покликаної зафіксувати взаємне прагнення вивести міждержавні відносини на якісно новий рівень. Стан підготовки цього документу обговорять на найближчому засіданні підкомітету з міжнародної співпраці у вересні в Москві.

Під час розгляду питань, пов'язаних з перебуванням ЧФ РФ на території України, сторони відзначили позитивну динаміку в імплементації домовленостей, досягнутих на найвищому рівні 21 квітня 2010 року.

При цьому дипломати підтвердили взаємну зацікавленість сторін в активізації роботи з удосконалення договірно-правової бази, яка регламентує перебування російського флоту на українській території. Розглянуті також перспективи розширення участі російської сторони в розвитку соціально-економічної сфери Севастополя та інших населених пунктів, в яких дислокуються військові формування ЧФ РФ. Наступне засідання підкомісії з питань функціонування ЧФ РФ і його перебування на території України пройде в грудні цього року.

У зв'язку з набуттям чинності 29 липня угоди про демаркацію україно-російського державного кордону сторони обговорили кроки щодо формування спільної демаркаційної комісії і початок відповідних робіт на міждержавному кордоні.

Замглави МЗС також висловили готовність до активізації переговорного процесу з розмежування Азовського і Чорного морів. Українська сторона підтвердила свою позицію про необхідність розмежування Керченської протоки. Досягнуті домовленості продовжити двосторонні консультації для вирішення цих питань і підготовки до підписання відповідних міждержавних документів.

В рамках політичних консультацій прозвучала також готовність сприяти Федеральній національно-культурній автономії українців Росії та Об'єднання українців Росії, а також аналогічних російських організацій України.

Особлива увага була приділена проблематиці Придністровського врегулювання. Зокрема, сторони всесторонньо сприятимуть врегулюванню придністровського конфлікту на підставі дотримання територіальної цілісності і суверенітету Молдови.

Крім того, на консультаціях йшлось про перспективи співпраці в рамках ООН, СНД, ОБСЄ, РЄ, інших міжнародних організаціях і форумах.

Наступний раунд консультацій пройде весною 2011 року в Москві.

Нагадаємо, у липні Медведєв відвідав Україну для участі в неформальному саміті глав держав Співдружності Незалежних Держав, що проходив у Ялті.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Медведєв приїде до України наступного місяця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути