Ексклюзиви
вівторок, 11 березня 2014 16:51

Медведєв поставив Яценюку ультиматум - МЗС

Медведєв поставив Яценюку ультиматум - МЗС

Виконуючий обов'язки міністра закордонних справ України Андрій Дещиця повідомив в інтерв'ю, що на рівні керівництва країн контактів з Росією зараз немає.

Як повідомив Дещиця, останніми офіційними повідомленнями від російського уряду українському були дзвінки від Дмитра Медведєва Арсенію Яценюку і від Сергія Наришкіна Олександру Турчинову.

"Був один телефонний дзвінок Дмитра Медведєва Арсенію Яценюку перед вторгненням російських військ, 1 березня, і тон цього дзвінка був ультимативним. Також була розмова Наришкіна з Турчиновим і в обох випадках був ультимативний тон російської сторони: якщо не буде зупинено насильство над російськими людьми, то російська сторона змушена буде діяти", - сказав Дещиця.

За словами в.о. міністра, останнім часом від російської сторони стали надходити два важливих позитивних сигнали: розуміння необхідності створення групи з врегулювання ситуації в Криму, а також заяви про важливість деескалації конфлікту.

Ініціатива створення такої групи вийшла від деяких міністрів закордонних справ європейських країн і держсекретаря США Джона Керрі після візиту в Київ.

Після чого з цими ж чиновниками спілкувався Сергій Лавров.

"Поки згоди російської сторони немає. У минулі вихідні пан Керрі мав кілька телефонних розмов з Лавровим і я так розумію, що якось вимальовується розуміння того, що треба створювати таку контактну групу", - розповів в.о. міністра.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Медведєв поставив Яценюку ультиматум - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути