Ексклюзиви
четвер, 13 травня 2021 23:36

Медведчуку не інкримінують фінансування тероризму. В Офісі генпрокурора пояснили причину

Медведчуку не інкримінують фінансування тероризму. В Офісі генпрокурора пояснили причину
Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді. Фото: ТАСС

Віктору Медведчуку не інкримінують фінансування тероризму, тому що окупований Крим та РФ не визнано терористичними організаціями.

"У нас визнані тільки "ЛНР", "ДНР" терористичними організаціями. І сприяння саме цим терористичним організаціям ми можемо кваліфікувати з точки зору Кримінального кодексу, як сприяння чи фінансування терористичних організацій", - сказав перший заступник генерального прокурора Роман Говда в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Він зазначив, що фінансування тероризму Медведчуком наразі розслідується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головний трешняк - це не домашній арешт Медведчуку" - мережі

"Ми пішли з іншого боку. Крим на даний час є тимчасово окупованою територією, що зафіксовано в резолюціях ООН, а також в Законі про права і свободи людей, а також є правовий статус тимчасово окупованих територій АР Крим. І тому саме ми кваліфікуємо це, як розграбування національних цінностей на території окупованій Російською Федерацією. Такі правові кваліфікації, як сприяння фінансуванню тероризму існують і вони розслідуються відповідно до кримінально-процесуального кодексу України. На даний час вони в стадії досудового розслідування. Тому певних обставин розголошувати не буду", - сказав Говда.

11 травня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру Віктору Медведчуку й іншому нардепу від ОПЗЖ Тарасу Козаку. Їх підозрюють у державній зраді.

Медведчук передав РФ інформацію про розташування прихованого підрозділу Збройних сил України, займався вербуванням українців, повідомив голова СБУ Іван Баканов.

13 травня Медведчука суд відправив під домашній арешт.

Зараз ви читаєте новину «Медведчуку не інкримінують фінансування тероризму. В Офісі генпрокурора пояснили причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути