понеділок, 18 жовтня 2021 10:20

Медведчук відреагував на умову обміну від Зеленського

Медведчук відреагував на умову обміну від Зеленського
Обмін Віктора Медведчука "абсолютно не цікавить". Фото: Вікторія Рощина, hromadske

Підозрюваний у держзраді народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук стверджує, що в нього немає іншого громадянства, крім українського. Ідея президента Володимира Зеленського про обмін його абсолютно не цікавить.

Відповідну заяву нардепа оприлюднили на сайті ОПЗЖ.

"У мене не було й немає іншого громадянства, крім українського. Я - громадянин України й буду ним попри незаконний, злочинний тиск, який здійснюється сьогодні щодо мене владою. Вважаю, що президенту не варто обтяжувати себе розглядом питання про обмін. Ця ідея необґрунтована. І вона мене абсолютно не цікавить", - заявив Медведчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Медведчука: Венедіктова звинуватила Адміністрацію Порошенка

Додав, що президент, "ігноруючи конституційний принцип презумпції невинуватості, дозволяє собі міркувати про обмін, наочно демонструє, в яку правову й моральну прірву впала Україна".

Медведчук назвав порушені щодо нього кримінальні справи "незаконним кримінальним переслідуванням і політичними репресіями".

Нардеп зазначив, що "боротиметься за відновлення справедливості й верховенство закону" й за притягнення до кримінальної відповідальності тих, хто займався його "політичним переслідуванням".

Володимир Зеленський заявив, якби Російська Федерація підтвердила, що в нардепа від прокремлівської ОПЗЖ Віктора Медведчука є російське громадянство, Україна б розглянула можливості його обміну на полонених громадян України.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук відреагував на умову обміну від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути