четвер, 10 грудня 2009 13:20

Медведчук допоможе Тимошенко перемогти у першому турі - Кріль

Медведчук допоможе Тимошенко перемогти у першому турі - Кріль

Трохи більше, ніж за місяць до дня голосування на виборах президента України, змінилася розстановка у п"ятірці лідерів кампанії.

На сьогодні склалися об"єктивні передумови до того, що Юлія Тимошенко може не вийти у другий тур голосування.

Таку оцінку сьогодні висловив голова "Єдиного Центру", народний депутат Ігор Кріль на зустрічі з активістами обласної та районних партійних організацій Чернігівщини, повідомила прес-служба партії.

"Справді, за останні два місяці у президентських перегонах відбулися суттєві зміни, які в штабі Тимошенко і в неї самої викликали нервозність, близьку до розпачу. І хоча рейтинги прем"єр-кандидата поки на другій позиції після Віктора Януковича, різниця щонайменше у десять відсотків є доконаним фактом. І ознак того, що цей розрив скоротиться, немає", - сказав він.

Втім, на думку Кріля, для Тимошенко трагізм ситуації полягає навіть не у відставанні від головного конкурента, а у "факторі Віктора Ющенка".

Політик, спираючись на аналіз соціологічних досліджень і внутрішньопартійних опитувань громадської думки, повідомив колегам, що зараз чинний глава держави хоча й повільно, але невпинно набирає популярності. Особливо чітко ця тенденція простежується на Заході та в Центрі, у прихильності яких Тимошенко була абсолютно впевнена.

"Ще влітку головним бар"єром для виходу у другий тур для лідера БЮТ був Арсеній Яценюк. Проте після того, як нав"язані йому ззовні політтехнологи зробили свою справу і рейтинг молодого кандидата стрімко обвалився, Тимошенко в його бік вже навіть не гляне. Її непокоїть, що симпатики Яценюка, хоч і вагаючись, але здебільшого готові віддати голоси не їй, а Ющенку. Цілком імовірно, що ці фактори в сукупності зачинять перед Тимошенко вихід у другий тур".

За словами Кріля, сама Тимошенко та її штабісти добре розуміють реальність такої перспективи і тому гарячково шукають засоби протидії.

"І знову, як і в усіх слизьких питаннях, вони вдаються до послуг одіозного Медведчука. Цей колишній керівник адміністрації Кучми, який вже кілька років працює на Тимошенко і є її повноважним емісаром у Кремлі, знову береться до справи.

Зараз він готує до втілення схеми, які дозволять підтасувати результати першого туру на користь Тимошенко. Як це робити, він добре знає ще з виборів 2004 року, тоді лише суспільний опір завадив йому. Гроші на цю справу Медведчук розраховує взяти у своїх московських патронів".

Таким чином, наголосив Кріль, йдеться про підготовку зовнішнього втручання у виборчий процес в інтересах одного з кандидатів у президенти.

"А це вже не приватна забава, а порушення закону. Варто також зауважити, що ледь не всі претенденти на президентську булаву запевняють про підготовку фальсифікації виборів.

Звісно, дехто з них таким чином вже виправдовує свій провал, а хтось готує судову тяганину. Однак варто і зрозуміти, скільки в цих заявах політики і піару, а скільки – реальних передумов до фальсифікацій".

Тому, на переконання Кріля, для оцінки усіх загроз виборчому процесу президент Ющенко має скликати спеціальне засідання Ради національної безпеки і оборони.

"Одного лише президентського указу про забезпечення чесних і прозорих виборів явно недостатньо. Потрібен конкретний план дій державних і правоохоронних органів, спецслужб. Держава має відвернути як зовнішній вплив на вибори, так і внутрішні передумови до підтасовок результатів народного волевиявлення", - заявив голова "Єдиного центру".

Зараз ви читаєте новину «Медведчук допоможе Тимошенко перемогти у першому турі - Кріль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути