середа, 10 вересня 2014 15:49

"Маємо створити напіввоєнну економіку" - експерт

"Маємо створити напіввоєнну економіку" - експерт
фото: wartime.org.ua

Війна на Донбасі може продовжитися у в'ялому режимі. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів політолог Володимир Фесенко.

"Ситуація коливатиметься: то вони, то ми наступатимемо. Значна частина Донбасу тоді буде в зоні бойових дій. Це може затягнутися від кількох місяців до трьох — п'яти років. Існують ризики й перенесення війни за межі Донбасу. Путін може пробити коридор до Криму через захоплення північного узбережжя Азовського моря", - зазначив він.

За його словами, найгірший сценарій для України — повномасштабна війна.

"Вона може настати внаслідок неадекватної поведінки Путіна. Але війна, економічна криза всередині Росії спровокують тоді й руйнацію російської держави. Не виключене можливе вторгнення Росії в країни Балтії та Польщу. Якось у напівприватній розмові Порошенко сказав: коли маєш справу з Путіним, треба розуміти, чи в нього раціональна оцінка ситуації, чи він діє суто емоційно. Домовленості по телефону між Путіним і Порошенком дають надію на готовність до певного компромісу", - додав Фесенко.

Він вважає, що зараз маємо зробити оборонні рубежі, щоб мінімізувати ризики наступу.

"Треба посилити наш військовий контингент на Донбасі. Також спецслужби мусять виявляти зрадників у силових структурах і сепаратистів у різних регіонах країни. Потрібні й певні кадрові рішення — призначати людей, які вміють ефективно вести бойові дії й керувати державними структурами у кризовий період. Маємо створити напіввоєнну економіку. Це може бути одним із варіантів відновлення економічного зростання. У нас частина таких підприємств у напівзамороженому стані. Роблять танки і БТРи, ремонтують їх. Залишилися склади з військовою технікою. Хоч її стан із радянських часів сумнівний, але щось можна відремонтувати. Запуск оборонних підприємств — це робочі місця. Це дозволить вирішувати й оборонні, і соціальні проблеми", - наголосив Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «"Маємо створити напіввоєнну економіку" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути