Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2018 17:02

Матюки у болоті корупції: з'явилися подробиці записів керівника САП

Матюки у болоті корупції: з'явилися подробиці записів керівника САП
Головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький каже, що став "неугодним усім". Фото: УНІАН

Головний антикорупційний прокурор Назар Холодницький каже, що став "неугодним усім" у "брудному болоті корупції". А на записах його розмов можна буде почути лайку.

Про це він розповів журналістам.

"Зливати інформацію, тим більше Труханову... Зараз намагатимуться показати вирізки з якихось розмов. Наполягаю, щоб ми почули її повністю... Я у своїх діях - упевнений. Доведу кожне слово, яке покажуть. Але не вирізка розмов і вихоплення слів з контексту", - сказав Холодницький.

Керівник САП розповів, що дізнався про прослушку свого кабінету 6 березня.

"Зареєстрували кримінальне провадження за фактом виявлення "жучка". Його доручили розслідувати антикорупційному бюро. І зрозуміло, як воно розслідувалося.

Чемоданів з хабарами не було

На цих записах ви не почуєте жодного факту вимагання мною хабарів, занесеня мені чемоданів з грошима чи пропозиції цього робити.

Що є на цих записах? Так, можливо там є нецензурне спілкування, в тому числі з підлеглими. Але, вибачте, наше брудне болото корупції білими рукавичками вичистити важко. І я, як звичайна людина, також вмію лаятися. Така у нас робота, але ви ніколи не почуєте мою лайку публічно", - заявив прокурор.

"Неугодний прокурор може бути неугодний усім. Така моя доля, але я відстоюватиму свою позицію. Доведу, що САП - це дієздатна структура, щоб забезпечити закон і нагляд, зокрема за детективами НАБУ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота НАБУ може зупинитися

Генпрокурор Юрій Луценко та глава НАБУ Артем Ситник підписали і надіслали до дисциплінарної комісії прокурорів скаргу з проханням звільнити керівника САП Назара Холодницького.

За словами Ситника, детективи майже місяць прослуховували керівника САП. Зафіксували низку провокаційних та підозрілих бесід. Йдеться про "злив" інформації, про обшуки у підозрюваних та тиск на певних посадових осіб і суддів для ухвалення потрібних рішень. Також нібито почули, як Холодницький підбурював свідка до неправдивих свідчень.

Зараз ви читаєте новину «Матюки у болоті корупції: з'явилися подробиці записів керівника САП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути