Ексклюзиви
вівторок, 05 вересня 2017 13:55

Матір "радикального" Ляшка стала земельним магнатом

Матір "радикального" Ляшка стала земельним магнатом
Матір лідера Радикальної партії Олега Ляшка спромоглася набути 13 земельних ділянок під Києвом і купити квартири в центрі столиці - ЗМІ. Фото: відкриті джерела

Матір лідера Радикальної партії Олега Ляшка спромоглася набути 13 земельних ділянок під Києвом і купити квартири в центрі столиці.

Про це повідомляють журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

До 2008 року Любов Ляшко жила у квартирі на 47 кв. м у селі Варва Чернігівської області і працювала оператором котельні.

Навіть після злету політичної кар'єри сина матір продовжила роботу у котельні. Аж до пенсії.

2008-го держава передає земельні ділянки матері "радикального" депутата, низці інших його родичів й навіть однопартійцям. Так, по 2 га землі у Вишгородському районі (с. Нижча Дубечня) виділяють: Олегу Ляшку, Любові Ляшко, Лоліті Федотовій (сестрі цивільної дружини нардепа), Яніні Бєлогуровій (зведеній сестрі Ляшка), Олександру Бєлогурову (чоловіку зведеної сестри) та двом однопартійцям-"радикалам": Сергію Кириченку та Олексію Ленському.

Землю виділили окремим розпорядженням Вишгородської адміністрації.

2008 року жінка придбала ще чотири ділянки у Броварському районі столиці, на березі Десни у селі Пухівка, а за кілька років докупила там ще дві ділянки. Тож нині у Пухівці матері нардепа належить шість земельних ділянок, загальною площею 3/4 га.

2012-го вона придбала три квартири по 100 кв. м кожна, у центрі Києва, в елітній новобудові на вул. Щорса, 36В.

За оцінкою ріелторів, на момент зведення будинку вартість одного квадратного метру сягала $3 тис. Тобто за 300 кв. м матір нардепа мала б викласти близько $1 млн. Вже за рік жінка продала всі три квартири. Одну з них – за копійчаною ціною у 120 тис. грн – куму й першому заступнику Ляшка Юрію Сухіну.

Нині у власності матері Ляшка залишилось лише одне машиномісце на Печерську. Натомість, 2016 року вона придбала трикімнатну квартиру, ринкова вартість якої становить понад 1,5 млн грн.

Сам нардеп, хоч і має дві квартири у Києві, мешкає у будинку за 15 млн грн у Козині. Ця нерухомість схована за парканом, заввишки щонайменше 2 м. Її суворо охороняють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За піар Ляшка українці заплатили понад 6 млн грн

Олег Ляшко чотири рази обирався народним депутатом. Двічі від БЮТ і двічі - від Радикальної партії. До роботи нардепом працював головним редактором газети "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Матір "радикального" Ляшка стала земельним магнатом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути