понеділок, 09 жовтня 2017 21:03

Матіос висловив іронічно-скептичне передчуття щодо Держбюро розслідувань

Матіос висловив іронічно-скептичне передчуття щодо Держбюро розслідувань
Фото: antikor.com.ua

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос сумнівається, що в Україні вдасться запустити Державне бюро розслідувань.

Таке припущення він висловив в ефірі телеканалу ZIK.

"Державне бюро розслідувань не відбулося. У мене іронічно-скептичне передчуття, що навіть гіпотетично не відбудеться...

Не розумію, чому з моменту створення комісії з відбору кандидатів на голову та заступників ДБР не відбулося двох заключних етапів - проведення поліграфу 19 кандидатів і співбесіда для обрання кандидатур, які прем'єр подасть президенту. Прем'єр-міністр прийняв положення про поліграф, Міністерство охорони здоров'я його затвердило ще влітку... Не розумію причини не проведення конкурсу", - сказав Матіос.

"Після 20 листопада, що визначено граничним перехідним терміном органів слідства прокуратури, кримінальні провадження прокуратури повинні бути передані в національне антикорупційне бюро - це більше 1000. Економічні справи Майдану, корупційні - усе піде до НАБУ. Співчуваю Холодницькому, якому доведеться вивчати близько 40 тисяч томів із обмеженим контингентом - 50 прокурорів і 500 детективів. Буде колапс правоохоронної системи.

Крім того, підслідні ДБР злочини, у тому числі військові, ніхто не буде розслідувати", - наголосив Матіос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горбатюка відсіяли з конкурсу на топ-посаду

У квітні цього року уряд прописав план пріоритетних дій на 2017 рік. Згідно з ним, керівника Державного бюро розслідувань необхідно було обрати у другому кварталі 2017-го. У четвертому кварталі 2017-го Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, мало б почати роботу з коштами, на які можуть накласти арешт у кримінальному провадженні, створити організаційно-правові передумови для управління арештованим майном. Також у другому-четвертому кварталі відомство мало б забезпечити формування Єдиного державного реєстру активів, на які наклали арешт в кримінальному провадженні.

Зараз ви читаєте новину «Матіос висловив іронічно-скептичне передчуття щодо Держбюро розслідувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути