Ексклюзиви
пʼятниця, 02 червня 2017 11:45

Матіос про справу Януковича: адвокати за засідання суду отримують $30 тис.

Матіос про справу Януковича: адвокати за засідання суду отримують $30 тис.
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос: "Просте клопотання коштує 150 доларів. А якщо за судове засідання 200 клопотань". Фото: УНІАН

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос назвав захисників колишнього президента Віктора Януковича "грамотними фахівцями та юристами".

Про це він розповів в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Не можу сказати нічого поганого про захисників - це грамотні фахівці та юристи. Так склалося віками, що адвокати повинні захищати всіх – від царя і до жебрака. Але ми всі знаємо, що адвокатська робота оплачувана. Ні для кого не таємниця в юридичному середовищі, що кожне клопотання, кожна заява захисту має свій прайс. В Америці погодинна оплата роботи адвокатів - 500 чи 1000 доларів. Усе залежить від кваліфікації. В Україні трішки інакша практика - тут заробіток йде від кількості поданих документів. Просте клопотання коштує 150 доларів. А якщо за судове засідання 200 клопотань внесли, то порахуйте", - зауважив Матіос.

"Це вічний процес, у якому зацікавлені всі, крім прокурора і суспільства. Прокурор хоче швидкого, незалежного, обєктивного та справедливого суду та невідворотності покарання. Захист хоче вічного захисту або виправдання клієнта. Згадуючи моїх земляків-євреїв з Чернівців, хочу нагадати анекдот. Соломон, який був адвокатом, прожив життя, постійно ходив на засідання в одній справі, вивчив свого сина. Коли пішов на пенсію, до нього приходить син і каже: "Батьку, я виграв ту справу, яку ти не міг закінчити все своє життя". А Соломон відповідає: "Який ти дурний, нічого не навчився. Я на цій справі сам жив, тебе виростив, вивчив, зробив адвокатом, а ти позбувся курки, яка несла золоті яйця", - резюмував головний військовий прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича і Азарова не торкнеться безвіз

У ніч на 24 лютого 2014 року президент Віктор Янукович утік з України.

4 травня суд почав розгляд справи про державну зраду президента-втікача Віктора Януковича. На першому засіданні прийняли рішення забезпечити відеозв'язок з обвинуваченим.

Зараз ви читаєте новину «Матіос про справу Януковича: адвокати за засідання суду отримують $30 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути