пʼятниця, 21 квітня 2017 19:12

Мартиненко допоміг позбавитися від впливу Росії на енергетику

Мартиненко допоміг позбавитися від впливу Росії на енергетику
Попередні обвинувачення, які мали місце протягом останніх 1,5 років щодо Миколи Мартиненка, розвалювалися в судах

Микола Мартиненко не збирався покидати країну попри інсинуації так званих "антикорупціонерів".

Про це заявив Перший заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук у Солом'янському районному суді Києва, де розглядають запобіжний західу Мартиненку.

"Більше того, після добровільної відмови від депутатства він пропонував здати свій закордонний паспорт, однак, ніхто не чинив ніяких процесуальних дій щодо цього", - сказав Тетерук.

"Для нас є дивним, коли певні народні депутати першими за всіх, навіть прес-службу НАБУ, анонсують подібні підозри й затримання. Для нас дивно, коли на місці затримання чатують певні знімальні групи. Все це свідчить про цілеспрямовану кампанію. І коли наперед відомо, який суддя розглядатиме справу, про яке неупереджене судочинство може іти мова?", - підкреслив Андрій Тетерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Мартиненка швидко розвалиться - експерт

Представник "Народного фронту" також спростував заяви окремих ЗМІ про можливе затягування судового засідання народними депутатами.

"Ми контролюватимемо хід справи, і якщо помітимо протиправні дії, спрямовані на політичну розправу, будемо це припиняти. Зараз ми хочемо побачити, як відбуватиметься розгляд справи, якими фактами оперуватимуть НАБУ і САП, і будемо інформувати суспільство про хід справи", - заявив перший заступник голови фракції "Народний фронт".

Андрій Тетерук також повідомив, що в часи свого депутатства, коли Микола Мартиненко очолював комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, він робив усе, аби позбавити Росію того впливу на енергетичний сектор, який вона мала.

"Саме через його принципову позицію Росія втратила величезні контракти з атомної енергетики. І ми вбачаємо, що певна зацікавленість РФ в переслідуванні стала основним моментом", - сказав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ не підготувало жодного процесуального документа по Мартиненку

Андрій Тетерук підкреслив, що попередні обвинувачення, які мали місце протягом останніх 1,5 років щодо Мартиненка, розвалювалися в судах.

"Сама тому нам як депутатам з професійної точки зору цікаво дивитися, які докази НАБУ пропонуватиме суду. Оскільки я не раз звертався до них як депутат із заявами про корупційні злочини у держпідприємствах, але НАБУ чомусь не бачило збитків для держави, а тут людина нічого не підписувала, керівник державного підприємства поза увагою НАБУ, а політика чомусь переслідують", - резюмував Андрій Тетерук.

20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро затримали екс-нардепа Миколу Мартиненка.

Раніше Микола Мартиненко звернувся до Верховної Ради, президента та послів "Великої сімки" і Євросоюзу в Україні щодо "політичного переслідування, грубих порушень закону та презумпції невинуватості" щодо нього з боку Національного антикорупційного бюро України.

Зараз ви читаєте новину «Мартиненко допоміг позбавитися від впливу Росії на енергетику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути