вівторок, 03 листопада 2020 23:28

Марків вийшов з в'язниці і завтра буде в Україні. Перші слова нацгвардійця після звільнення

Марків вийшов з в'язниці і завтра буде в Україні. Перші слова нацгвардійця після звільнення
Марківа виправдали. Фото: РБК

Завтра, 4 листопада, Віталій Марків повернеться в Україну.

"Я сподіваюся, що завтра Віталій буде в Україні. Переночуємо і зранку вилетимо до Києва, так що чекайте нас", - в ефірі "Україна 24" заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Це надзвичайна подія. Ми довели, що правда є, справедливість існує. Добро перемагає, правда перемагає", — сказав Марків після звільнення з італійської в'язниці.

Він зазначив, що не вірив у виправдальний вирок, тому зараз його переповнюють емоції, адже засудження судом першої інстанції доводить — "кремлівській пропаганді немає меж".

"Ми захисники, ми не окупанти. Ця перемога — в пам'ять всім загиблим військовим. Я щасливий, вдячний. Мене переповнює океан емоцій. Я не вірив, чесно. Але чудо трапляється. Непереможний лише той, хто не здається. Слава Україні!" — сказав Марків.

Апеляційний суд взяв до уваги всі аргументи, які ми дали, в тому числі аргументи, які сформулювало українське слідство, і ми офіційними каналами відправили їх сюди. І, попри тиск, який йшов з боку прокуратури, ці аргументи були почуті та прийняті. Шестеро присяжних і два професійних судді винесли цей вердикт. Я вдячний італійським адвокатам, які представляли Україну", — сказав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський висловився про звільнення Марківа з в'язниці

Нагадаємо, італійський суд виправдав нацгвардійця Віталія Марківа, якого визнали винним у вбивстві італійського журналіста. Українець був засуджений до 24 років позбавлення волі, проте українська сторона продовжувала оскаржувати це рішення.

Зараз ви читаєте новину «Марків вийшов з в'язниці і завтра буде в Україні. Перші слова нацгвардійця після звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути