Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 15:11

Манафорт затвердив операцію з усунення Тимошенко - The Guardian

Манафорт затвердив операцію з усунення Тимошенко - The Guardian
Операція, яку Пол Манафорт затвердив в 2011 році, була націлена на поліпшення репутації Януковича. Фото: The New York Times

Колишній політтехнолог Партії регіонів і радник Віктора Януковича Пол Манафорт санкціонував у 2011 році проект з дискредитації Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє The Guardian із посиланням на документи та електронні листи.

Команда Януковича найбільш ретельно "розробляла" Тимошенко зі всіх опонентів тодішнього президента. Намагалися підвищити його рейтинги за кордоном.

Проект "Україна - цифрова дорожня карта" повинен був дискредитувати Тимошенко. Для цього планували поширити анонімні відеоролики, де її порівнювали з п'яним Борисом Єльциним. Залучити у соцмережах тролів. Пропонували переписати статті Вікіпедії з критикою Тимошенко.

У стратегії було створення фейкового "мозкового центру" у Відні для поширення позицій на підтримку Януковича.

За інформацією видання, проект з дискредитації Тимошенко створив колишній кореспондент Wall Street Journal і репортер Financial Times Алан Фрідман. Він написав низку статей із вихвалянням Януковича. Також його редакційна команда написала статтю та опублікувала її у Wall Street Journal від імені Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манафорт їздив до Опоблоку і наближених Путіна - американські ЗМІ

Полу Манафорту у США висунули звинувачення у відмиванні грошей, ухиленні від податків і шахрайстві. Також його підозрюють у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів Віктора Януковича.

Манафорту загрожує 305 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Манафорт затвердив операцію з усунення Тимошенко - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути