четвер, 07 липня 2022 05:10

Малюська сказав, що чекає нардепів з ОПЗЖ і їхніх депутатів на місцях

Малюська сказав, що чекає нардепів з ОПЗЖ і їхніх депутатів на місцях
У Комуністичної партії найбільше нерухомості, розповів міністр юстиції Денис Малюська. Фото: Facebook-сторінка

Депутатів від "Опозиційної платформи – За життя" можуть позбавити мандатів, розроблений відповідний законопроєкт. А народні депутати від цієї партії будуть під пильним контролем.

Про це сказав міністр юстиції Денис Малюська в ефірі "24 канал".

"Сподіваюся, законопроєкт буде підтриманий парламентом. Де депутати місцевих рад заборонених політичних партій втрачають свій мандат. І у випадку, якщо відповідних голосів не вистачає для нормального функціонування ради, будуть проводтися перевибори. Але поки такі вибори не відбудуться, функції відповідних органів виконуватимуть військові адміністрації. Відповідно не буде періоду часу, протягом якого проросійські налаштовані депутати зможуть якимось чином впливати на рішення громади", – сказав міністр.

"Що стосується народних депутатів з колишньої фракції ОПЗЖ, їхня діяльність і діяльність політичних партій, які ними можуть теоретично бути утворені в майбутньому, перебуватиме під пильним контролем Міністерства юстиції України. Це я вам можу гарантувати. І у випадку будь-яких проросійських рухів чи хоча б натяків на підтримку того, що витворяє Росія, така партія теж буде миттєво заборонена", – розповів Малюська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Їздили в Москву до Володіна: як "перевзулися" соратники Медведчука

Найбільше нерухомості у власність держави передадуть з Комуністичної партії. Мова може йти навіть про сотні об'єктів, приміщення "розкидані" по всій території України.

"Щодо лідерів по активах, можна точно назвати Комуністичну партію. У них є величезна купа нерухомого майна, яке залишилося ще з радянських часів. При чому, велика частина з такого майна навіть у реєстр не була внесена", – сказав міністр.

Цього тижня суд заборонив діяльність партії "Щаслива Україна" колишнього міністра доходів і зборів в уряді Азарова Олександра Клименка і Комуністичної партії.

Перед цим протягом двох тижнів суд заборонив 13 антиукраїнських партій.

У травні президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону діяльності проросійських партій.

У квітні нардепи з ОПЗЖ створили групу "Платформа за життя та мир", її очолив Юрій Бойко. Фракцію розпустили. Також створили другу групу - "Відновлення України".

Зараз ви читаєте новину «Малюська сказав, що чекає нардепів з ОПЗЖ і їхніх депутатів на місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути