Ексклюзиви
неділя, 02 червня 2019 17:55

Кириленко заступився за активістів, які знесли пам'ятник Жукову

Кириленко заступився за активістів, які знесли пам'ятник Жукову
Активісти, які повалили пам'ятник Жукову, діяли в межах закону про декомунізацію

Знесення пам'ятника радянському маршалу Георгію Жукову підпадає під дію Закону про декомунізацію, тому люди, які повалили його — діяли в його рамках.

Влада та поліція мали сприяти їм, а не перешкоджати, написав у Твіттері віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко. Так він прокоментував дії активістів, які звалили пам'ятник радянському полководцю у Харкові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставили коридор ганьби - протестують проти партії Кернеса та Труханова

"Пам'ятник радянському Маршалу Жукову підпадає під дію Закону про декомунізацію. А, наприклад, дії громади у Крутах, відповідають змінам до Закону про свободу совісті й релігійні організації. В обох випадках люди діють по закону і влада та поліція мають сприяти їм,а не перешкоджати", — написав Кириленко.

А от міський голова Геннадій Кернес заявив, що відновить пам'ятник маршала СРСР Георгія Жукова, який знесли протестувальники. "Я поспілкувався з депутатом Віталієм Хомутинніком, на чиєму окрузі знаходиться пам'ятник Жукову. Так от, пам'ятник буде відновлено", – заявив він під час з'їзду партії "Довіряй справам" (партія очільників Харкова Геннадія Кернеса та Одеси Геннадія Труханова).

У Харкові активісти звалили пам'ятник радянському маршалу Георгію Жукову. Замість бюста вони встановили на постаменті прапор України. Сам бюст почали розбивати молотками і сокирами. На спині Жукова зробили напис "Кат".

Зараз ви читаєте новину «Кириленко заступився за активістів, які знесли пам'ятник Жукову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути