субота, 11 січня 2014 16:35

"Майдан" вимагає, щоб Лутковська дала оцінку діям міліції біля Святошинського суду

Громадянька платформа "Майдан" просить омбудсмена засудити дії "Беркуту" біля Святошинського РВВС.

Громадянська платформа "Майдан" закликає уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську максимально швидко вивчити обставини події 10 січня біля будівель Святошинського районного суду та Святошинського РВВС і дати їм об'єктивну оцінку.

Громадянська платформа "Майдан" категорично засуджує невиправдане застосування сили проти громадських активістів. "Подібні дії не тільки посилюють протистояння і провокують введення міжнародних санкцій проти України, а й відволікають увагу від вирішення нагальних проблем - зокрема, від якості роботи державної влади та підвищення рівня життя громадян. Влада повинна розуміти, що не в протистоянні з громадянським суспільством, а лише у співпраці з ним вона може реально виконувати свої функції на благо українського народу. Все, що посилює розкол у суспільстві, йде на шкоду Українській державі і народу України" - йдеться у повідомленні на сайті спільноти.

Нагадаємо, що увечері 10 січня біля будівель Святошинського районного суду та Святошинського РВВС відбулися зіткнення між бійцями підрозділу "Беркут" і групою опозиційно налаштованих активістів. За різними даними постраждало приблизно 5 осіб - серед них колишній політичний в'язень Юрій Луценко, який намагався протистояти сутичкам.

Зараз ви читаєте новину «"Майдан" вимагає, щоб Лутковська дала оцінку діям міліції біля Святошинського суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути