середа, 21 листопада 2018 10:13

"Майдан продовжується" - Парубій відкрив засідання Ради

"Майдан продовжується" - Парубій відкрив засідання Ради
5 років тому у Раді панували "регіонали". Фото: ТСН

Спікер Андрій Парубій відкрив засідання парламенту словами про Революцію гідності, яка розпочалася 5 років тому.

"Ми знали, що маємо не допустити повернення України в колонію Росії. Ми розпочали цей шлях тоді. Минуло 5 років. Майдан продовжується у нашій роботі тут, у Верховній Раді. Кожного разу, коли ми зміцнюємо Збройні сили України, коли ухвалюємо рішення про зовнішньополітичний вибір України на НАТО і ЄС, коли ухвалюємо рішення з декомунізації, - ми продовжуємо справу Майдану. Наші барикади просто перенесені з Інститутської та Грушевського до Станиці Луганської та Широкиного. Там хлопці кожного дня захищають Україну і весь світ", - сказав Парубій.

У залі зареєструвалися 348 народних депутатів.

Обранці розпочнуть роботу з законопроекту про реєстрацію шлюбу громадян, які живуть на тимчасово окупованій території. До другого читання винесуть законопроекти про кримінальні проступки і принцип їхнього розслідування.

Традиційно для середи Верховна Рада розгляне ратифікації міжнародних угод. Серед них - зміни до угод про уникнення подвійного оподаткування з Туреччиною та зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії. Також ратифікація меморандуму з Австрією про доступ на ринки праці членів сімей працівників дипломатичних представництв і консульських установ.

У другій половині дня депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Радикалка" зробила викривальну заяву про Ляшка й Ахметова

Верховна Рада 20 листопада направила до Конституційного суд ініціативу перейменувати Кіровоградську область на Кропивницьку. Це частина необхідної для перейменування процедури. Разом із тим парламент зірвав перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Зараз ви читаєте новину «"Майдан продовжується" - Парубій відкрив засідання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути