неділя, 16 вересня 2012 08:30

"Майдан був місцем і часом, де населення посвячували в громадян. Усе"

"Майдан був місцем і часом, де населення посвячували в громадян. Усе"
В нас традиційно: суспільство – окремо, а все, пов'язане з владою, – окремо, наголошує Олексій Ковжун Фото: Gazeta.ua

Майдан минув, і всі залишилися задоволені в надії, що тепер менти припинять брати хабарі, помідори ростимуть більшими, ціна на наш сталепрокат підніметься у всьому світі – й настане щастя. Але так не буває. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив іміджмейкер Олексій Ковжун.

"Майдан був місцем і часом, де населення посвячували в громадян. Усе. Для того ж, щоб помідори добре плодоносили, їх треба удобрювати, прополювати, поливати, збирати жучків. Робити купу всього, і ритуал посвяти на це не впливає ніяк. Єдине що – тепер збиратиме жучків та підсипатиме добрива громадянин", - зауважив він.

За словами Ковжуна, на політичне середовище це складно поширити: "Адже в нас традиційно: суспільство – окремо, а все, пов'язане з владою, – окремо".

Між тим іміджмейкер наголосив, що спадок радянської системи – принцип негативного добору.

"Що важливіший – то дурніший, головний ідіот – президент. Система потребувала не розумних, а вірних. Її треба зламати. Я за першою освітою – хімік, і добре пам'ятаю: коли є перенасичений розчин – треба кинути в нього будь-який кристалик, чи порошинку, або плюнути. І довкола цієї штуки починає рости кристал. У нас цією порошинкою мають стати люди, яких називають моральними авторитетами, які живуть і діють за іншими принципами. Як це відбулось у Грузії. Просто, наче господарське мило. І не треба відмазок, що Грузія – маленька. Розмір тут не має значення. Ми не така величезна країна, як Росія, коли, як писав Маркс, кількість уже переходить у якість", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці вважають акції опозиції "показухами" - експерт

Повне інтерв'ю Олексія Ковжуна читайте у журналі "Країна" № 35 (138) за 13 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Майдан був місцем і часом, де населення посвячували в громадян. Усе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути