середа, 15 січня 2014 14:47

Майдан буде пульсувати - історик

Майдан буде пульсувати - історик
Володимир В'ятрович

Якщо раніше Майдан нарощував свої темпи, то зараз він діятиме у форматі суспільного імпульсу.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua повідомив український історик Володимир В'ятрович.

"Якихось змін у вимогах (Майдану - ред.) фактично немає. Вимоги, які були озвучені 1 грудня, досі залишаються значною мірою не виконані", - зауважив науковець.

Він нагадав, що йдеться про покарання винних у побитті людей на Євромайдані 30 листопада, припинення репресій проти учасників Майдану, відправка у відставку Кабміну в тому числі очільника МВС Віталія Захарченка.

Крім того, історик нагадав про глобальніші вимоги майданівців: проведення дострокових парламентських та президентських виборів.

"Було б дуже неправильним, якби після того, як один пакет вимог не виконався, висувати якісь нові пакети вимог", - наголосив історик.

Щодо суспільного настрою, який зараз бутує серед Майдану, то на думку В'ятровича відбувається етап певного переформатування.

"Якщо до кінця року Майдан по суті нарощував темпи своєї діяльності, то зараз відбувається переформатування, коли в будні дні Майдан скорочується до необхідного мінімуму тих людей, які забезпечують охорону, а на вихідні він знову розростається до багатотисячних мітингів. Я думаю, це буде у форматі пульсуючого Майдану", - зауважив науковець.

Зараз ви читаєте новину «Майдан буде пульсувати - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути