середа, 20 січня 2021 07:24

Майбутній очільник Пентагону назвав пріоритетом підтримку України

Майбутній очільник Пентагону   назвав пріоритетом підтримку України
Кандидат на посаду голови Пентагону Ллойд Остін назвав підтримку України пріоритетом для США на тлі її боротьби з російською агресією. Фото: REUTERS

Кандидат на посаду голови Пентагону Ллойд Остін назвав підтримку України у сфері безпеки й оборони пріоритетом на тлі її боротьби з російською агресією.

Остін наголосив на тому, що "твердо підтримує проведення навчань, забезпечення обладнанням та консультативну підтримку, аби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність в умовах тривалої агресії з боку Російської Федерації". Про це він повідомив напередодні слухань в Сенаті, пише "Укрінформ".

"Підтримка США у сфері безпеки з метою нарощування потенціалу українських сил має залишатися пріоритетом", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За Байдена матимемо План дій щодо членства в НАТО

Він також підтримав позицію кандидата на посаду голови американського Державного департаменту Ентоні Блінкена щодо надання Україні летальної зброї, "необхідної для захисту". Так, майбутній очільник Пентагону пообіцяв продовжувати активно оцінювати потреби нашої держави в допомозі та вносити корективи, якщо вони необхідні.

За його словами, Україні необхідно досягнути "сталого прогресу у сфері управління та антикорупційних реформ".

Для затвердження Остіна на посаді верхня палата американського Конгресу має провести спільне голосування.

Кандидат на посаду держсекретаря США Ентоні Блінкен підтвердив намір адміністрації Байдена надати летальну зброю Україні. Він підкреслив, що уряд Обами так і не реалізував цієї ініціативи – на відміну від адміністрації Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Майбутній очільник Пентагону назвав пріоритетом підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути