середа, 10 жовтня 2012 09:52

Магера поскаржився членам ЄП, що в Україні існує надмірна кількість партій

Магера поскаржився членам ЄП, що в Україні існує надмірна кількість партій
Андрій Магера розповів членам ЄП, що в Україні занадто багато партій. Фото: pravda.lutsk.ua

Під час вчорашнього обговорення членів ЦВК з представниками Європейського парламенту про перебіг виборчої кампанії під час парламентських виборів в Україні, заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера повідомив колегам про те, що в Україні надмірна кількість партій.

"Виборча система разом із законодавством не стоять на місці, а будуть прогресивно розвиватися, і ми прийдемо до такого закону, який буде враховувати всі рекомендації Парламентської Асамблеї Ради Європи та ОБСЄ", - сказав він, повідомляє прес-служба ЦВК.

Крім того, на його думку, у формуванні складу дільничних виборчих комісій, основна вина лежить не на Законі "Про вибори народних депутатів України", а в Законі "Про політичні партії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За виборами наглядатиме ще 81 спостерігач

"Адже політичний принцип формування комісій є цілком нормальним і використовується в багатьох демократичних країнах. Причина полягає в тому, що кількість політичних партій України є надмірною, а до їх утворення і діяльності не існує достатньо серйозних вимог. Тому ми і отримали ситуацію, коли понад 80 партій мали право взяти участь у жеребкуванні з формування складу окружних та дільничних виборчих комісій, не є нормальним ", - додав він.

Глава місії Європейського парламенту зі спостереження за виборами Павло Коваль повідомив, що незабаром очолювана ним місія приступить до активної фази спостереження за виборчим процесом та що вже визначено склад групи спостерігачів.

"На мою думку, цей факт є чітким політичним сигналом для подальшого налагодження взаємин з Україною", - зазначив він.
У свою чергу, Магера висловив думку, що саме мажоритарна складова на цих виборах "створює певні складнощі як для організаторів виборів, так і для усіх суб'єктів виборчого процесу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зняла ще 10 кандидатів-"мажоритарників"

Зокрема, він зазначив, що у багатьох кандидатів, які балотуються в одномандатних округах, "виникає спокуса перемогти будь-якою ціною, не звертаючи уваги на кошти".

"Зі свого боку, ЦВК не допустила жодного випадку необгрунтованої відмови в реєстрації кандидатів і продовжує робити все, що від неї залежить, для проведення виборів у відповідності до загальновизнаних міжнародних стандартів", - додав член ЦВК Михайло Охендовський.

У зустрічі також взяв участь глава представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінскій.

Зараз ви читаєте новину «Магера поскаржився членам ЄП, що в Україні існує надмірна кількість партій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути