четвер, 11 липня 2019 14:55

Люструвати усіх за попередні 5 років: Зеленський пропонує закон

Люструвати усіх за попередні 5 років: Зеленський пропонує закон
Президент каже, що йому бракує цензурних слів після поїздок країною. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський пропонує посилити люстрацію.

Про це він заявив у відеозверненні.

Команда президента розробила законопроект, згідно з яким під люстрацію потрапляють особи, котрі в період із 23 лютого 2014-го до 19 травня 2019 року обіймали посади президента, голови Верховної Ради, генерального прокурора, голови СБУ, голів Антимонопольного комітету та Фонду державного майна, голів Державної фіскальної служби та митниці, секретаря РНБО, керівників оборонних підприємств. Люструвати також пропонують народних депутатів та членів уряду цього періоду.

"За менше ніж 2 місяці на посаді, а особливо після останніх поїздок країною, відчуття одне - просто бракує цензурних слів. Я щодні спілкуюся з чиновниками різних рівнів і розумію - це безнадійний діагноз. Біло-сині, червоно-білі, помаранчеві, бордові, рожеві. Насправді, вони всі однієї масті. Їм всім фіолетово", - заявив Зеленський.

Для чого потрібні прокурори, які можуть посадити тільки власну печінку?

"Для чого потрібні прокурори, які можуть посадити тільки власну печінку? Для чого міністр економіки часів Януковича, який називає громадян "ублюдками", вибиває з рук телефони й обіцяє "дати їм по пиці"?

Я щодня ламаю голову - що з ними зробити? Може, обміняти їх усіх на наших полонених? А може, одягнути у браковані бронежилети, які вони закупили, й відправити на передову? Думаю, найменше, що можна зробити зараз, - назавжди позбавити їх усіх можливості брати участь в управлінні державою", - додав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила Виборчий кодекс

Верховна Рада ухвалила закон "Про очищення влади" у вересні 2014-го.

Закон передбачає обмеження права для чиновників режиму Януковича обіймати посади в органах державної влади впродовж 10 років.

2015-го до КС надійшло 2 подання від Верховного суду та одне від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону. Суд об'єднав 3 подання в одне провадження.

Зараз ви читаєте новину «Люструвати усіх за попередні 5 років: Зеленський пропонує закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути