вівторок, 18 травня 2010 14:28

Люди Кириленка прийдуть на допит за однієї умови

Люди Кириленка прийдуть на допит за однієї умови

"Нунсівка" Ксенія Ляпіна заявила, що не піде на допит до Генпрокуратури, незважаючи на те, що отримала відповідне запрошення. Про це вона сказала у коментарі Gazeta.ua.

"Нам запропонували перелік днів, коли нас чекають. Але, я думаю, що ми відмовимося зараз співпрацювати, доки не буде відкрита кримінальна справа за фактом побиття Донія та інших депутатів, які подали скарги. Бо я, наприклад, була свідком того, як їх били. Я готова по цьому дати свідчення, а прокуратура хоче нас формально використати для того, щоб отримати протилежні свідчення", - пояснила Ляпіна.

Вона також заявила, що ГПУ має бути соромно порушувати кримінальні справи за кидання яєць.

"Те що, вони інкримінують нашим соратникам - дрібне хуліганство, кидання яєць. Так це просто соромно, що прокуратура таким питанням займається. У нас на всіх мітингах, коли "регіонали" були в опозиції, яєчками кидали і ми на це взагалі не реагували. А от, коли вони професійно вибивали мізки у наших депутатів. І наприклад, Доній місяць не може вставати, так оце кримінальний злочин", - зазначила Ляпіна.

Ляпіна також заявила, що не боїться того, що її разом зі щойно викликаними в ГПУ соратниками можуть спробувати позбавити депутатських повноважень.

"Не боїмося і більше того ми Парубія і Гримчака також захистимо. Ми знайдемо юридичні інструменти. Головне, щоб ми змусили їх відкрити кримінальні справи за фактами побиття", - зазначила "нунсівка".

Позицію Ляпіної підтримав "нунсівець" Володимир В'язівський.

"Я знаю, що мої колеги Доній і Карпук з тілесними ушкодженнями перебували чи перебувають у лікарні . І проти тих злочинців, які це вчинили не порушено жодної кримінальної справи. Тому будь-які покази я і мої колеги будуть надавати лише у тому випадку, коли всі події, які відбулися у ВР, будуть розглядатися Генпрокуратурою", - зазначив В'язівський у коментарі Gazeta.ua.

Він також заявив, що не боїться позбавлення депутатської недоторканності.

"Якщо боятися, то чого тоді йти у ту бандитську Верховну Раду. Хіба я не знав, який склад ВР буде з того боку? Там же люди з відмороженим поглядом кидалися на депутатів 27 квітня. Таке враження, що ми мали справу з якимись відморозками з підворотні!, - обурився В'язівський. - Це обличчя сьогоднішньої влади, яка у свій спосіб диктує як поводитися і як голосувати опозиції".

Нагадаємо, що депутатів групи "За Україну!" викликали до прокуратури для допиту стосовно подій у Верховній Раді 27 квітня. Зокрема, до прокуратури викликали В"ячеслава Кириленка, Ксенію Ляпіну, Володимира В"язівського, Лілію Григорович, Володимира Карпука, Івана Стойка.
Зараз ви читаєте новину «Люди Кириленка прийдуть на допит за однієї умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути