понеділок, 18 березня 2013 13:31

Люди готові вийти масово на вулицю, однак їм не вистачає іскри - Палій

Люди готові вийти масово на вулицю, однак їм не вистачає іскри - Палій
Олександр Палій. Фото: tvi.ua

Люди готові вийти масово на вулицю уже зараз, однак їм не вистачає іскри.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

" У 17-му столітті Україною їздив французький дослідник Гійом де Боплан. Він визначив, що в Україні повстання відбуваються раз на 7-10 років. Така закономірність збереглась і сьогодні Накопичується критична маса невдоволення, а потім вона вихлюпується. 28 відсотків українців готові брати участь у акціях протесту, за опитуваннями. Це дуже багато. Тепер опозиціонери повинні лише взяти усе під свій контроль, спілкуватися з людьми, не боятися їх, далі йти в народ. Слід повідомляти людей у найдальших куточках областей: райцентрах, селах про наступні акції, розклеювати листівки. Щоб не довелося возити людей, чи купувати", - вважає Палій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадські організації Харкова і Херсона вимагають розпуску ВР і погрожують референдумом

На його думку, основне завдання опозиціонерів сьогодні "на Сході та Півдні країни продемонструвати свою адекватність до ситуації".

"Не велика проблема усунути режим. Значно важче бути достойним взяти його. Вони мають показати, що у них в голові, що робитимуть, напрям реформ. Тоді ніяких проблем не буде. Вони повинні говорити українцям сходу та півдня про подолання корупції, аморальності влади та монополізму олігархів", - каже він.

Палій також додав, що критика опозиціонерів сьогодні — непродуктивна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче бачити Азарова в Раді

"Можна говорити, що опозиціонери не готові до революції, що хтось із них схожий на ботаніка, хтось на боксера, хтось ще на когось. Однак вони щось роблять, а це значно краще, ніж сидіти склавши руки. Якщо вже справу із підняття країни беруть на себе ботаніки, віолончелісти та боксери, то нехай вже так і буде. Значить, кращих немає", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Люди готові вийти масово на вулицю, однак їм не вистачає іскри - Палій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути