Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 10:42

Ляшко розповів про нічний візит до Гройсмана

Ляшко розповів про нічний візит до Гройсмана
Олег Ляшко та Володимир Гройсман. Фото: dpchas.com.ua

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко напередодні ввечері говорив з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом про збільшення мінімальної зарплати у проекті бюджету на 2018 рік.

Про це "радикал" заявив у кулуарах перед засіданням парламенту.

"У мене вчора ввечері була дискусія - уже після голосування по бюджету, десь об 11-й ночі - із прем'єр-міністром Гройсманом. Ми обговорювали питання зарплати. 3730 гривень мінімальної заробітньої плати, яку ставлять у проекті бюджету на наступний рік, – це дуже погана зарплата. Вона низька. Тому що мінімальний прожитковий мінімум уже у вересні був понад 3800 гривень. Ми з годину учора з прем'єр-міністром вночі дискутували. Сподіваюся, знайдемо компромісне рішення", - сказав Ляшко.

Він пропонує закласти в проект держбюджету на наступний рік "мінімалку" на рівні 5 тис. грн.

"Прем'єр питає мене, де взяти гроші. По ідеї, я мав би в його питати. Де взяти гроші? Читайте наші пропозиції. Ми пропонуємо низку законопроектів, спрямованих на розвиток економіки", - підсумував Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Такого в історії ще не було" - Гройсман обіцяє українцям 2018 рік з якісними змінами

14 листопада Верховна Рада у першому читанні ухвалила проект державного бюджету на 2018 рік. У ньому пропонують із 1 січня збільшити мінімальну зарплату до 3723 грн. Документ передбачає зростання ВВП України на 3%, інфляцію – на рівні 7%, дефіцит бюджету – до 2,4% ВВП. У проекті бюджету заклали курс 29,3 грн за долар.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко розповів про нічний візит до Гройсмана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути