неділя, 16 грудня 2012 10:50

Ляшко: Мені нараховують матеріальну допомогу, не питаючи дозволу

Ляшко: Мені нараховують матеріальну допомогу, не питаючи дозволу
Олег Ляшко. Фото: liga.net

Позафракційний народний депутат Олег Ляшко дуже негативно ставиться до того, що депутати отримують матеріальну допомогу, але навіть йому її нараховують, не питаючи дозволу.

Про це він розповів в коментарі Gazeta.ua.

"Я дуже негативно ставлюсь до того, що депутати отримують матеріальну допомогу. Депутати та міністри – це не та категорія громадян, яка потребує таку допомогу, але, на жаль, ця процедура прописана в законі. Навіть мені нараховують матеріальну допомогу, не питаючи дозволу.  написав в бухгалтерію, або її припинили нараховувати, або, якщо не має такої можливості, то буду використовувати в інтересах, хто цього потребує", - пояснив Ляшко.

Окрім того, коментуючи те, що прем'єр Микола Азаров додатково отримує до зарплати ще й матеріальну допомогу, він сказав: "Я задав Азарову, під час обговорення його кандидатури в парламенті на посаду прем'єра, три запитання: "Чи не соромно Вам отримувати 20 тисяч пенсії, коли мільйони українських громадян живуть на 800-900 гривень пенсії? Чи не соромно Вам жити за державний рахунок, на державній дачі, коли мільйонам українським сімей немає де жити. Чи не соромно Вам в 65 років продовжувати займати державну посаду, у той час, коли мільйони молодих хлопців та дівчат, навіть з вищою освітою, не можуть знайти собі роботу?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сподіватися на новий курс уряду, через обрання Азарова прем'єром, не доводиться - Розенко

За його словами, "на жаль, він не відповів на мої питання. І це проблема, коли влада ігнорує питання".

Говорячи, як цю ситуацію можна змінити, він зауважив: "Це змінити  - дуже просто. Не передбачити в бюджеті на це кошти, от і все. Чорнобильцям і дітям війни по закону положено, а в реальності – не отримують, навіть із судовими рішеннями на руках, але ці рішення лежать без виконання, мовляв в бюджеті грошей немає. От і з матеріальною допомогою так треба. Нехай нараховується, але не виплачується".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" розповіли, як "регіонали" провокують напругу

У Верховній Раді роздали декларацію кандидата в прем'єр-міністри України Миколи Азарова. У ній повідомляється, що його загальна сума доходу становить 837 264 грн, дохід від викладацької, наукової та творчої діяльності — 40 800 грн., заробітна плата - майже 510 тисяч грн. У свою чергу в графі "матеріальна допомога" вказана сума в 40 620 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко: Мені нараховують матеріальну допомогу, не питаючи дозволу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути