понеділок, 19 березня 2018 15:48

Ляшка хочуть бачити президентом більше, ніж Порошенка - соціологи здивували свіжим рейтингом

Ляшка хочуть бачити президентом більше, ніж Порошенка - соціологи здивували свіжим рейтингом
Петро Порошенко понизився у рейтингу потенційних кандидатів у президенти. Його випереджає Олег Ляшко - дані КМІС. Фото: apostrophe.ua

Якби вибори президента відбувалися в кінці лютого 2018 року, то в першому турі найбільше голосів отримала б Юлія Тимошенко - 24,6% серед тих, хто визначився.

Про це йдеться у дослідженні Київського міжнародного інституту соціології.

Далі йдуть – Олег Ляшко (15,5%), Анатолій Гриценко (12,5%), Петро Порошенко (9,8%), Юрій Бойко (9,7%), Вадим Рабінович (9,5%), Андрій Садовий (2%), Володимир Гройсман (1,7%), Олег Тягнибок (1,5%) і Арсеній Яценюк (0,3%).

За опитуванням, 5% бар'єр долають і проходять у Верховну Раду 8 партій.

Серед тих, хто визначився і піде на вибори, голоси розподілилися таким чином: 22,5% проголосували б за партію "Батьківщина", 13,7% – Радикальну партію Ляшка, 12,4% – "Опозиційний блок", 10,3% – "За життя" Рабіновича, 9,4% – "Громадянська позиція" Гриценка, 6,6% – "Блок Петра Порошенка", 6% – "Самопоміч", 5,8% – "Свобода".

Майже 40% опитаних не знають, за кого голосувати

37% опитаних не визначилися, за кого голосувати на парламентських виборах, 38,3% – за кого на президентських. При цьому в опитуванні щодо виборів до парламенту 5% українців викреслили б усі партії, чи зіпсували б бюлетень, а 16,7% – не брали б участь у голосуванні.

Опитування проводилося з 5 по 21 лютого 2018 року методом особистого інтерв'ю опитали 2043 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко готує "шокову терапію" - ЗМІ

За опитуванням КМІС у грудні 2017-го Петро Порошенко посідав друге місце із 16,9% в рейтингу потенційних кандидатів у президенти. Тоді його випереджала Юлія Тимошенко ( 20,5%). Трійку замикав Анатолій Гриценко - 12,8%.

Зараз ви читаєте новину «Ляшка хочуть бачити президентом більше, ніж Порошенка - соціологи здивували свіжим рейтингом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути