середа, 25 квітня 2012 09:31

Лутковська не бачить нічого поганого в тому, що у справі Луценка була на стороні уряду

Лутковська не бачить нічого поганого в тому, що у справі Луценка була на стороні уряду
Валерія Лутковська ще хоче вивчити всі матеріали справи по Луценку. Фото: www.ukrinform.ua

Новообраний омбудсмен Валерія Лутковська після ознайомлення з матеріалами може змінити своє ставлення до справи екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, адже раніше в Європейському суді з прав людини вона захищала позицію держави, тому і виступала за законність утримання Луценка під вартою.

Як заявила Лутковська в ефірі "5 каналу", європейська юстиція побудована на тому, що повинні бути вислухані обидві сторони, кожна сторона повинна представити свої документи.

"Аргументи були представлені і власне зараз Європейський суд з прав людини повинен визначитися. Повинен визначитися щодо того періоду, який став підставою для звернення пана Луценка до Європейського суду з прав людини. Це досить короткий термін, з 26 грудня 2010 року по 5 січня 2011. Це рішення Апеляційного суду, яке було прийнято про те, що Луценко протягом двох місяців має триматися під вартою. По цьому терміну позиція була висловлена, далі слово за Європейським судом з прав людини", - зазначила Лутковська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковську обрали у неправовий спосіб - нардеп

Також омбудсмен заявила, що вона абсолютно вільна у висловлюваннях і оцінках щодо всіх подій у справі Луценка, але для того, щоб ці оцінки зробити, і сформувати власну точку зору, їй потрібно розібратися в ситуації, мати доступ до матеріалів справи.

"У будь-якому разі, ні в одній державі омбудсмен не представляє інтереси державних чиновників, або опозиціонерів. Омбудсмен захищає інтереси людини, конкретного маленької людини, незахищеного великою кількістю адвокатів і так далі", - зазначила Лутковська.

Зараз ви читаєте новину «Лутковська не бачить нічого поганого в тому, що у справі Луценка була на стороні уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути