Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 17:57

Лук'яненко розповів, як нардепи рвуться до московської клітки

Лук'яненко розповів, як нардепи рвуться до московської клітки

Верховна Рада складається з людей, які зовсім не знають історію і прагнуть "повернутись до імперської клітки під охороною".

Так прокоментував учорашнє рішення парламенту щодо використання 9 травня поруч із державним прапором України червоного стягу дисидент Левко Лук'яненко.

Зокрема, він зазначив, що це рішення тільки ганьбить Україну.

"Воно свідчить про те, що законодавчий орган України складається з людей, які зовсім не знають історію. Не патріотичні ці люди, які роблять такі дивацькі речі. Це абсолютно неприпустимо", - наголосив Лук'яненко.

Політик уточнив, що Україна у Другій світовій війні участі не брала, оскільки не була на той час державою.

"Тому Німеччина не оголошувала війну Україні. І Україна не оголошувала стан війни із Німеччиною. Україна, як московська колонія, не була суб'єктом міжнародного права, тому вона не брала участь ні в початку війни, ні в її закінченні. Це наші громадяни, як раби підкореної країни, йшли на війну до окупанта, який мобілізовував і гнав їх у чужій шинелі, чужою мовою і з чужою зброєю. Тому відзначати цей день червоним прапором колонії нам абсолютно ні до чого", - вважає дисидент.

Він сказав, що можна відзначати кінець війни, як "власне кінець убивства людей".

"Це може бути як сумний день - день поминок по загиблих. Як там не було, але були наші люди, які загинули у цій війні - загинули за чужі інтереси. Але вішати червоний прапор колишньої імперії означає сумувати за тим, що її немає. Скажіть, це людина, якщо вона вийшла із клітки, в якій вона сиділа під охороною, а потім хоче повернутись знову до цієї клітки?" - резюмував Лук'яненко.

Нагадаємо, учора Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За таке рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі,  проти - 52.

Зараз ви читаєте новину «Лук'яненко розповів, як нардепи рвуться до московської клітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути