середа, 08 червня 2022 15:58

Спецтема: Війна Росії проти України

"Лукашенко виконує чіткі завдання" - у МВС прокоментували загрозу з боку Білорусі

"Лукашенко виконує чіткі завдання" - у МВС прокоментували загрозу з боку Білорусі
Олександр Лукашенко створює загрозу, щоб стримувати українські війська. Фото: East News

Армію Білорусі готують до переходу на воєнний час.

Водночас загроза вторгнення з сусідньої країни в Україну зараз мінімальна. Про це у коментарі "24 каналу" розповів радник глави Міністерства внутрішніх справ Віктор Андрусів.

Він зазначив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко виконує завдання з боку Росії. Водночас він може готувати так звані запасні виходи, щоб знати, як діяти у випадку поразки РФ у війні проти України.

"Насправді Білорусь де-факто - анексована країна. Він (Лукашенко. - Gazeta.ua) виконує конкретне завдання - створювати загрозу для того, щоб стримувати наші війська. Все це є чисті маневри, ніякої загрози він нам не становить", - зазначив Андрусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко продовжив військові навчання на кордоні з Україною

За його словами, не варто боятися білоруських військ, однак вони можуть створити проблеми у разі вторгнення. Втім, як підкреслив радник глави МВС, для них це закінчиться погано.

"Ми змушені утримувати досить немале угруповання військ на північному напрямку для відбиття їхнього можливого вторгнення. Але ці війська дуже нам знадобилися б в Херсонській області або на Донбасі", - додав він.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував, чи можливе повторне вторгнення на територію нашої країни з Білорусі. Він зазначив, аналітики та експерти постійно працюють. Водночас вони запевняють, що немає ризиків вторгнення загарбників з території сусідньої країни.

За словами військового експерта Олега Жданова, Лукашенко може наказати своїй армії напасти на Україну через страх втратити владу. Він боїться, що російський президент Володимир Путін позбавить його посади.

Зараз ви читаєте новину «"Лукашенко виконує чіткі завдання" - у МВС прокоментували загрозу з боку Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути