пʼятниця, 24 вересня 2010 19:57

Лукашенко в четвертий раз піде на президентські вибори

Лукашенко в четвертий раз піде на президентські вибори

Центрвиборчком Білорусі у п"ятницю завершив прийом заявок на реєстрацію ініціативних груп з висування кандидатів на пост президента країни.

Як повідомили у ЦВК, всього надійшло 19 заяв від потенційних кандидатів.

Відповідно до плану виборчої кампанії, який затверджений ЦВК, заяви від потенційних кандидатів у президенти та списки членів їх ініціативних груп мали бути подані до 24 вересня включно.

Як повідомлялося, заява про реєстрацію ініціативної групи подана від імені діючого глави держави Олександра Лукашенка.

Заяви подали також тимчасово непрацюючий Сергій Іванов, безробітний Ілля Добротвір, заступник голови партії БНФ Григорій Костусєв, лідер білоруської Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, підприємець Дмитро Ус.

Також на пост президента балотуються юрисконсульт Олексій Михалевич, лідер громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Андрій Санніков, заступник голови Білоруської партії "Зелені" Юрій Глушаков, працівник Вітебського плодоовочевого комбінату Сергій Рижов, заступник голови Об"єднаної громадянської партії Ярослав Романчук, індивідуальний підприємець Володимир Провальський, лідер громадянської кампанії "Говори правду!" Володимир Некляев.

Крім того, заява на реєстрацію своїх ініціативних груп подали голова оргкомітету зі створення Білоруської соціал-демократичної партії (Народна Грамада) Микола Статкевич, співголова створюваної партії "Білоруська Християнська Демократія" Віталій Рімашевскій, безпартійний завідувач лабораторією ГНУ "Об"єднаний інститут енергетичних і ядерних досліджень - Сосни" Іван Куликов і безпартійний пенсіонер Петро Борисов.

Заява також надійшла від санітарки Наталії Старикова, однак вона заявила про відмову від своїх намірів балотуватися.

20 вересня ЦВК зареєстрував ініціативну групу голови ради "Асоціації малого та середнього підприємництва" Віктора Терещенка.

У понеділок відбудеться засідання Центрвиборчкому, на якому може бути ухвалене рішення про реєстрацію ініціативних груп. Реєстрація ініціативних груп повинна завершитися 30 вересня.

Для висунення кандидата в президенти необхідно зібрати не менше 100 тис. підписів. Збір підписів на підтримку осіб, пропонованих до висунення кандидатами в президенти, пройде з 30 вересня по 29 жовтня.

До 13 листопада потенційні кандидати в президенти повинні представити в ЦВК низку документів, зокрема анкету, декларацію про доходи та майно.

Реєстрація кандидатів у президенти пройде з 13 по 23 листопада.

Парламент Білорусі 14 вересня затвердив дату чергових президентських виборів у Білорусі - 19 грудня 2010 року. Дострокове голосування, відповідно до календарного плану в Білорусії, пройде з 14 по 18 грудня.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко в четвертий раз піде на президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути